Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp

Mikrobiyom ve Beyin Daha büyük görüntüle

Mikrobiyom ve Beyin

9786056972287

Celsus Kitabevi

395,00 TL


KDV Hariç: 395,00 TL

Beyin hastalıkları, günümüzde insanlığı en çok zorlayan sağlık sorunları arasında önemli bir yere sahiptir; önleyici stratejilerin ve tedavilerin geliştirilebilmesi ise ancak altta yatan mekanizmaların detaylı bir şekilde anlaşılması ile mümkün olabilir. Yakın zamana kadar bu anlamda ne yazık ki yeterince yol katedilemedi.

Beyin sağlığı, işlevselliği ve hastalıklarının önlenmesi anlamında devrim yaratan keşif ise bağırsak mikrobiyomunun bu konudaki temel rolünün farkına varılmış olmasıdır. Mikrobiyom ve Beyin, bilim dünyasına ışık tutacak keşifleri kendi alanlarına taşıyan araştırmacıların ve klinisyenlerin katkılarıyla, Alzheimer, otizm, multipl skleroz ve duygu durum bozukluğu gibi çok çeşitli beyin sorunlarında bağırsak mikrobiyomunun ve metabolitlerinin muhtemel temel rolüne ilişkin anlayışımıza kapsamlı bir bakış açısı kazandırmaktadır. Kitapta, bu ilişkileri tanımlayan mekanizmalar, ilgili laboratuvar sonuçlarının yorumlanmasına ilişkin güncel teknolojik gelişmelerden faydalanılarak değerlendirilmektedir. Son olarak, bu büyüleyici keşiften elde edilen sonuçlar yeni terapötik fırsatların önünü açmaktadır.

 

Bu kitabı okuduğunuzda;

  • Bağırsak mikropları ve metabolitlerindeki değişiklikler ve Alzheimer hastalığı riski arasında var olan, kanıtlanmış ilişki,
  • Otizm ve bağırsak disbiyozu arasındaki önemli bağlantı,
  • Bağırsak mikrobiyomunun mevcut laboratuvar değerlendirmelerinin uygun şekilde yorumlanması,
  • Nörolojik hastalıkların tedavisinde fekal mikrobiyal naklin potansiyel rolü,

Diyet ve diğer yaşam tarzı seçimlerinin mikrobiyom ve dolayısıyla beyin sağlığı ve işlevselliği üzerindeki etkisi gibi önemli bilgilere sahip olacak ve bağırsak sağlığına bakış açınız değişecektir.

ISBN9786056972287
Basım Yılı2021
Sayfa Sayısı210
Yazar(lar)David Perlmutter

Yorum Yaz

Mikrobiyom ve Beyin

Mikrobiyom ve Beyin

Yorum Yaz