Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Hemşirelik ve Ebelik kitapları

Ebeler İçin Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları Daha büyük görüntüle

Ebeler İçin Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları

9786050671513

Nobel Tıp Kitabevi

288,00 TL


KDV Hariç: 288,00 TL

2. BASKI ÖNSÖZÜ
Uzun uğraşlar sonucunda ilk basımını gerçekleştirdiğimiz Ebeler İçin Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları kitabımızın, alanda eksik olan ihtiyacı giderecek şekilde hızlı bir şekilde tükenip 2.basımının yapılması; yenidoğan sağlığının korunup yükseltilmesinde önemli rolü olan ebelerin ilgisini göstermesi açısından önemlidir. Ebelerin bağımsız uygulayıcılar olmaları beklendiğinden mesleki güven önemlidir ve meslekleri için iyi hazırlanmaları gerekir. Mesleki güven,  bilgi ve beceri harmanının bireye verdiği öz yeterlik algısıyla oluşur. Kitabın ilk basımında dünyada ve ülkemizde yenidoğan sağlığına yönelik sorunlar, hastalıklar ve bakım yaklaşımları ebelik mesleğine yönelik olarak ele alındı. Ebelik mesleğine bilgi üretmede yenidoğan sağlığı açısından etkin olan meslektaşlarımızın eşsiz katkıları ile bu kitabın ebelere ve yenidoğan alanında çalışan tüm sağlık profesyonellerine yol gösterici olmasını istedik.
Geçmişte ve günümüzde dünyada ve ülkemizde yenidoğan sağlığı açısından nitelikli bir bakım ya da çok basit uygulamalar ile önlenebilir nedenlere bağlı kayıplar hala yaşanmaktadır. İnsanoğlunun bu evrende yaşamı devam ettiği sürece mevcut bilgilerimiz bize bu sorunların zamanında yapılmış uygulamalar ile azalarak bir gün yok olabileceğini göstermektedir.
Ebelikte lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenci ve mezunların gereksinimleri dikkate alınarak hazırlanan bu kitabın içeriğinde, yenidoğan sağlığı ve hastalıklarına yönelik güncel temel konular ele alınmıştır. Kitap 2. baskıda da temel bilgiler açısından yalnızca ebelik mesleği için değil, tüm sağlık profesyonellerinin kullanabileceği bir kaynak olma özelliğini taşımaktadır.
Bilginin sürekli güncellendiğini ve teknolojiyle hızla yayılarak mevcut durumun daha iyi olmasına olanak yarattığını biliyoruz. Bunlar sürekli gelişerek değişen dünyada insanlık için son derece olumlu gelişmeler. Ancak bu tür gelişmelere rağmen insanoğlunu bazen öngörülemeyen felaketler, olaylar, hastalıklar, doğal afetler vb. bekliyor ve bu kadar teknoloji içinde bizler çaresizliği yaşıyoruz. Baskı hazırlıklarımız büyük oranda tamamlanmışken yüz yılda bir yaşanacak (bir daha yaşanmasını asla istemediğimiz) COVID-19 pandemisine maruz kaldık ve hali hazırda pandemi devam ediyor. Pandemi sürecinde yenidoğan sağlığına yönelik bakım hizmetlerinin sürdürülmesine katkı sağlayan tüm sağlık profesyonellerine kolaylıklar diliyoruz.
Bölüm yazarı olan değerli meslektaşlarımız ilk basımda olduğu gibi 2.basımda da bölümlerini özenli ve hızlı bir şekilde gözden geçirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.
İlk basımda fikrin oluşması, olgunlaşması ve uygulanması aşamasında bizlere hep destek olan sevgili dostlarımız, meslektaşlarımız, arkadaşlarımız ve ailelerimiz; iyi ki varsınız, sayenizde 2. baskıyı da gerçekleştirdik,  hepinize sonsuz teşekkür ederiz.
Dileğimiz, kitabı okuyan herkese katkıda bulunmasıdır.

ISBN9786050671513
Basım Yılı2020
Basım Sayısı2
Sayfa Sayısı560
Yazar(lar)DOÇ.DR HAVA ÖZKAN PROF.DR.RABİA EKTİ GENÇ

Yorum Yaz

Ebeler İçin Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları

Ebeler İçin Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları

Yorum Yaz