Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Psikiyatri

Psikiyatrist Gözüyle... Daha büyük görüntüle

Psikiyatrist Gözüyle...

9786050620399

ESENKAL YAYINCILIK

500,00 TL

400,00 TL

-20%


KDV Hariç: 400,00 TL

Bu kitapta, psikiyatri ve psikoloji bilim dallarının düşünsel temelleri ve bilgelik boyutu ile ilgili denemeler bağlamında yazılar yer almaktadır. Kitapta, kanıta dayalı çağdaş psikoterapi yaklaşımlarının başlıcaları olan değişmeye isteklendirici görüşme ve değişme isteğini güçlendirme terapisi, akılcı duygulanım bilişsel davranışçı terapi, olumluluk psikolojisi ve esenlik terapisinin dayandığı ilkelerden yola çıkılarak, bilimsel araştırmalar sonucunda bulunmuş bulgular aktarılmıştır.
Kitapta, yaşamımızdan yeterince doyum bulmuyorsak neler yapmanız gerektiğiyle ilgili önerilerde bulunulmuştur. Mutluluğun, yaşam doyumu ile duygusal iyilik durumunun bir bileşkesi olduğu, duygusal iyilik durumunun, olumsuz duygulardan daha çok olumlu duygular yaşıyor olmak olduğu, mutluluğun belirleyicileri ve mutluluğun kaynakları belirtilmiştir. Öte yandan, öznel iyilik durumunun hangi etkenlerle ilişkili olduğu, hangi etkenlerle ilişkili olmadığı tartışılmış ve güzel yaşam, iyi yaşam ve anlamlı yaşam arasındaki ayrımlar tartışılmış; iyimserliğin, gönül borcu duymanın, akış etkinliklerinin ve akış yaşantılarının önemi üzerinde durulmuş, mutluluk ve başarı arasında nasıl bir ilişki olduğu, başarının ön koşulları ve başarılı insanlarla, başarısız olanları ayırt eden başlıca özellikler vurgulanmıştır.

ISBN9786050620399
Basım Yılı2021
Sayfa Sayısı648
Yazar(lar)Ertuğrul Köroğlu

Yorum Yaz

Psikiyatrist Gözüyle...

Psikiyatrist Gözüyle...

Yorum Yaz