Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Gıda

Gıda Mikrobiyolojisi Daha büyük görüntüle

Gıda Mikrobiyolojisi

9786055267797

Sidas Yayıncılık

400,00 TL

340,00 TL

-15%


KDV Hariç: 340,00 TL

Gıda Mikrobiyolojisi gıdalarda bozulmaya neden olan ve insanlarda sağlık riski oluşturan mikroorganizmaları, gıda muhafaza ilkeleri ve yöntemleri ile bu ilke ve yöntemlerin çeşitli mikroorganizmalar üzerindeki etkilerini ve fermantasyon mikrobiyolojisi gibi konuları tüm yönleriyle inceleyen bir bilim dalıdır. Kitapta bu konular literatürde yer alan bilgilerden yararlanılarak ve olabildiğince kapsamlı bir şekilde ele alınmaya çalışılmıştır. Dünya’da üretilen gıdaların yaklaşık %25’inin mikrobiyolojik bozulmalar sonucu kullanılamaz hale geldiği ve bunun sonucu olarak meydana gelen ekonomik kayıpların boyutları düşünülecek olursa konunun önemi daha da iyi anlaşılabilir. Son yıllarda ulusal ve uluslararası ticarette önemini hızla arttıran gıda güvenliği ve uluslararası standartlar sisteminin giderek her işletmede uygulamaya konması da kalifiye elemanlara ve bu konuda hazırlanmış detaylı kaynaklara olan gereksinimi arttırmaktadır.

Ülkemizde Gıda Mikrobiyolojisi konusunda fakülte ve yüksek okullarda gıda öğrenimi gören öğrencilerle, gıda işletmelerinde çalışan elemanların yararla-nabileceği bu kapsamda yazılmış kaynak eksikliği söz konusudur. Bu nedenle de Gıda Mikrobiyolojisi kitabının gıda ile ilgili tüm öğrencilerin, master ve doktora düzeyindeki akademisyenlerin ve sanayide çalışan gıda mikrobiyo-loglarının çalışmalarına ışık tutacak ve bilgi birikimine hizmet edebilecek kapsamda, anlaşılır bir dilde ve açıklıkta yazılmasına özen gösterilmiştir. 

ISBN9786055267797
Basım Yılı2021
Basım Sayısı5
Sayfa Sayısı590
Yazar(lar)Prof. Dr. Adnan ÜNLÜTÜRK- Prof. Dr. Fulya TURANTAŞ

Yorum Yaz

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Mikrobiyolojisi

Yorum Yaz