Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Spor Hekimliği

Klinik Spor Hekimliği Daha büyük görüntüle

Klinik Spor Hekimliği

9789752778177

Güneş Tıp Kitabevi

1 350,00 TL


KDV Hariç: 1 350,00 TL

Kitapta spor hekimliği kliniğinde sıklıkla karşılaşılan tıbbi sorunların tanı ve tedavilerinin anlatılması amaçlanmıştır. 
Bu alanla ilgilenen her profesyoneller içinEN GÜNCEL VE KAPSAMLI TEK BAŞUCU KİTABI olma özelliğine sahiptir.
 
Ana Okuyucu Hedef Kitlesi: Klinik Spor Hekimliği kitabı spor hekimliği uzmanları ve spor hekimliği uzmanlık öğrencilerinin ana başvuru kaynağı olarak planlanmıştır. Kitabımız kas-iskelet sistemi sorunlarıyla sık karşılaşan aile hekimleri, ortopedistler, fizik tedavi rehabilitasyon uzmanları, fizyoterapistler ve beden eğitimi uzmanları için de önemli bir kaynak olacaktır. Kitabın yazım dili profesyonel sporcular, amatör sporcular, sağlıklarını korumak ve geliştirmek için düzenli egzersiz yapan bireylerin de faydalanabilmeleri için olabildiğince basitleştirilmeye çalışılmıştır.
 
Bölüm 1’de spor hekimliğinin tarihçesi ve gelişimi, egzersiz reçetesi, kas ve tendon yaralanmaları, sporcu beslenmesi gibi temel konular anlatılmıştır.
Bölüm 2’de tanısal görüntüleme yöntemleri, saha ve laboratuvar testleri, izokinetik testlerin yorumlanması ve hareket analizi gibi yaralanan sporcunun tekrar sahaya sağlıklı şekilde dönmesinin sağlanması için önem arz eden konular işlenmiştir.
Bölüm 3’te sporcuların çeşitli medikal sorunları ve tedavi yaklaşımları ele alınmıştır.
Bölüm 4’te sporcuların kas-iskelet sistemi sorunlarının tanı ve tedavileri detaylı şekilde anlatılmıştır.
Bölüm 5’te cerrahi operasyonların detaylarının bilinmesi rehabilitasyon programlarının oluşturulmasında esas olduğu için; spor hekimliğinde en sık rehabilitasyonları yapılan cerrahi operasyonlara yer verilmiştir. 
Bölüm 6’da kas-iskelet sistemi ameliyatlarının öncesi ve sonrasında uyulması gereken genel rehabilitasyon yaklaşımları, kardiyak rehabilitasyon ve omuz, diz, ayak bileği, aşil tendonunun postoperatif rehabilitasyonları anlatılmıştır. 
Bölüm 7’de spesifik popülasyonlarda önerilen egzersizler işlenmiş ve diyabet, obezite, hipertansiyon gibi kronik hastalıklardaki egzersiz tedavilerinden bahsedilmiştir.
Bölüm 8’de dünyada popüler olan birçok spor branşındaki yaralanma mekanizmalarına ve yaralanmalardan korunma yöntemlerine yer verilmiştir.
ISBN9789752778177
Basım Yılı2020
Sayfa Sayısı1040
Yazar(lar)Doç. Dr. Tolga Saka

Yorum Yaz

Klinik Spor Hekimliği

Klinik Spor Hekimliği

Yorum Yaz