Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

HEMŞİRELİK / Psikiyatri

 Ruh Sağlığı ve Hastalıklarında Temel Hemşirelik Bakımı Daha büyük görüntüle

Ruh Sağlığı ve Hastalıklarında Temel Hemşirelik Bakımı

9786257146203

Ankara Nobel Tıp Kitabevi

570,00 TL


KDV Hariç: 570,00 TL

This product is not sold individually. You must select at least 2 quantity for this product.

 Psikiyatride ilk öğretilerden biridir, “Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir” diye... Bu kitabın yazım hikâyesi de öyle... Bir eğitim-öğretim yılı başında, sınava çalışmak için ders notlarını çoğaltma konusunda sıkıntılarını paylaşan öğrencileri dinlerken, bir Yayınevi temsilcisinin “Hocam neden yazıyorsunuz, kitap olsun” demesiyle başladı bu serüven... Sonra her karşılaşmamızda “Yazdınız mu? Ne oldu diye?” sorgulayan. meraklı bakışlar karşısında hissettiğimiz sorumluluk duygusu sürükledi bizi bu yolculuğa..."Söz uçar, yazı kalır” mottosu ile yola çıktık ve sonrasında “Bilgi paylaşıldıkça çoğalır” diyerek devam ettik...

     Sağlık alanında her geçen gün hızlı ve önemli gelişmeler olmaktadır. Bu da mevcut bilgilerin sık sık güncellenmesini gerektirmektedir. Son yıllarda, psikiyatri alanında ruhsal bozuklukların tanı ve sınıflandırılmasında kullanılan rehberlerde de (DSM-5,1CD-11) önemli güncellemeler yapılmıştır. Ruh sağlığı alanında yürütülen tanı, tedavi ve bakım hizmetleri bir ekip çalışmasının ürünüdür. Bundan dolayıdır ki, ruh sağlığı hizmetlerinde etkili bir hemşirelik bakımı için kuşkusuz yaşanan bu gelişmelerden bağımsız olmamak gerekir. Ayrıca, nitelikli hemşirelik bakım becerisine sahip meslektaşlarımızın alana kazandırılmasında güncel bilgilerin kişilere erişimini sağlamadaki sorumluluğumuzun da farkındayız. Bu bilinçle, bu kitap boyunca daha güncel bilgiye yer verebilmek adına, anlatılan ruhsal bozukluklar DSM-5 sınıflandırması ve tanı kriterleri doğrultusunda aktarıldı. Kitap temel olarak üç aşamadan, oluşmaktadır. İlk aşamada, ruh sağlığı ve hastalıkları ile psikiyatri hemşireliği konusundaki tanımlara, temel kavramlara, hastalıklara neden olan faktörlere, ruhsal durum değerlendirilmesi ve tedavi edici ortamın hazırlanmasında hemşirenin rol ve sorumluluklarına yer verildi, Tedavi edici ruh sağlığı hizmetlerine yönelik olan ikinci aşamada ise, temel ruhsal bozukluklar ve bunlara yönelik hemşirelik bakımı anlatıldı. Her bir ruhsal bozukluk belli bir dizgi içinde (epidemiyoleji, etiyoloji, semiyoloji ve prognoz olmak üzere) ve hastalık belirtileri ruhsal durum değerlendirmesi temel adımları (genel görünüm ve davranış, kişilerarası ilişkiler ve konuşma, bilişsel yetiler duygulanım-duygudurum, fizyolojik işlevler gibi) doğrultusunda anlatıldıktan sonra, hastalığa yönelik psikiyatri hemşireliği temel bakım yaklaşımı sunuldu. Ayrıca her bölüm sonunda ilgili ruhsal bozukluğa yönelik birer örnek olgu ve bakım planı örneği aktarıldı. Son aşamada da, ruhsal bozukluklarda kullanılan tedavi yöntemleri, hemşirelik süreci, hasta hakları, etik ve yasal konular, koruyucu ruh sağlığı hizmetleri ile fiziksel hastalıklarda ruhsal bozukluklar ve KLP hemşireliğine yer verildi. Lisans öğrencileri hedef alınarak yazılan kitabın mümkün olduğunca yalın, öz ve açık olmasına dikkat edilerek, psikiyatri hemşireliği alanındaki en temel bakım becerileri aktarılmaya çalışıldı.

ISBN9786257146203
Basım Yılı2020
Sayfa Sayısı608
Yazar(lar)Doç. Dr. Leyla Baysan Arabacı

Yorum Yaz

 Ruh Sağlığı ve Hastalıklarında Temel Hemşirelik Bakımı

Ruh Sağlığı ve Hastalıklarında Temel Hemşirelik Bakımı

Yorum Yaz

Benzer Kitaplar