Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK

SİRKE TEKNOLOJİSİ Daha büyük görüntüle

Sirke Teknolojisi

9786058797642

Sidas Yayıncılık

175,00 TL


KDV Hariç: 175,00 TL

  • ÖZET

    1. GİRİŞ

    1.1. SİRKENİN TANIMI

    1.2. SİRKENİN TARİHÇESİ

    2. SİRKE ÜRETİMİNİN ESASLARI

    2.1. SİRKE HAM MADDELERİ

    2.2. ASETİK ASİT FERMANTASYONU

    2.3. ASETİK ASİT BAKTERİLERİ 

    2.3.1. Genel Bilgiler 

    2.3.2. Asetik Asit Bakterilerinin Sistematiği 

    2.3.3. Asetik Asit Bakterilerinin Morfolojisi

    2.3.4. Asetik Asit Bakterilerinin Fizyolojisi 

    2.3.5. Asetik Asit Bakterisinin Üretilmesi 

    2.3.6. Saf Asetik Asit Bakterisi Üretilmesi (izolasyon)

    3. SİRKE ÜRETİM TEKNİKLERİ

    3.1.YAVAŞ USUL İLE SİRKE ÜRETİMİ

    3.1.1. Basit YavaşYöntem

    3.1.2. Orleans (Fransız yöntemi)

    3.1.3. Pastör yöntemi(Geliştirilmiş Orleans yöntemi)

    3.2. ÇABUK USUL (ALMAN USULÜ) - ZİNCİRLEME FERMANTASYON 

    3.2.1.Basit Çabuk Usul

    3.2.2.Jeneratör Yöntemi

    3.2.3. Submers Yöntemi

    3.3. SİRKE VERİMİ

    4. ÇEŞİTLİ HAMMADDELERDEN SİRKE ÜRETİLMESİ

    4.1. ÜZÜM VE ŞARAP SİRKESİ ÜRETİMİ

    4.2. CİBRE SİRKESİ ÜRETİMİ

    4.3. MEYVELERDEN SİRKE ÜRETİMİ

    4.4. KURU MEYVELERDEN SİRKE ÜRETİMİ

     

     

    4.4.1. Kuru Üzüm Sirkesi Üretimi

    4.4.2. Kuru Dut ve Kuru Ġncir Sirkeleri Üretimi

    4.5. ALKOL SİRKESİ ÜRETİMİ

    4.6. BALSAM SİRKESİ ÜRETİMİ

    4.7. DİĞER SİRKELER

    5. SİRKEYE UYULANAN İŞLEMLER

    5.1. DİNLENDİRME

    5.2. DURULTMA VE SÜZME

    5.3. SİRKENİN PASTÖRİZE EDİLMESİ 

    5.4. SİRKENİN STANDART BİLEŞİME SEYRELTİLMESİ

    5.5. SİRKE AMBALAJLARI VE SİRKENİN BİLEŞİMİ

    6.SİRKE HATA, HASTALIK VE ZARARLILARI

    6.1 SİRKE HATALARI 

    6.2.SİRKE HASTALIKLARI:

    6.3. SİRKE ZARARLILARI

    7. SİRKE ANALİZLERİ 

    7.1. RUTİN ANALİZLER:

    7.2. SPESİFİK ANALİZLER

    7.3. SİRKENİN DOĞAL VEYA YAPAY OLDUĞUNUN BELİRLENMESİ

    7.4. ŞARAP SİRKESİ İLE DİĞER SİRKELER ARASINDAKİ FARKIN 

        BELİRLENMESİ

    7.5. KİMYASAL KONTAMİNANTLARIN VE GIDA KATKI MADDELERİN 

        MAKSİMUM SINIRLARI

    8. SUNİ ASETİK ASİT VE ÜRETİMİ

    KAYNAKLAR

ISBN9786058797642
Basım Yılı2011
Basım Sayısı3
Sayfa Sayısı88 SAYFA
Yazar(lar)Prof. Dr. Nihat Aktan-Doç. Dr. Hatice Kalkan Yıldırım

Yorum Yaz

Sirke Teknolojisi

Sirke Teknolojisi

Yorum Yaz