Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Beslenme ve Diyet Kitapları

Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar Daha büyük görüntüle

Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar

9786059215480

Ankara Nobel Tıp Kitabevi

Tükendi

Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar

Beslenme; büyüme, yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması için besinlerin kullanılmasıdır. Toplumda genellikle beslenme, bir hastalık oluşması durumunda dikkat edilecek bir kavram olarak görülmektedir. Fakat yapılan araştırmalarda gösterilmiştir ki; bireysel beslenme ve sağlık uygulamalarının düzeltilmesi, önlenebilir hastalıkları, sakatlıkları ve erken ölümleri azaltmaktadır. Hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde beslenmenin önemi her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Beslenme yetersizliği ve dengesizliği bazı hastalıkların oluşmasında doğrudan, bazılarında ise dolaylı nedendir. 

Geçmişte diyet tedavisi olarak adlandırılan uygulamalar günümüzde tıbbi tedavinin en önemli unsuru olduğu için tıbbi beslenme tedavisi adını almıştır. “Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar” olarak planlanan bu kitap serisinin konu başlıkları belirlenirken, Türkçe rehber ve/veya kaynakların en az olduğu; klinikte çalışan diyetisyenlerin en fazla ihtiyaç duyduğu konulara ilk sırada yer verilmiştir. Bu kitabın, son güncel bilgileri içeren bir kaynak olması gerektiği düşüncesiyle, her konuda Ulusal/Uluslarası Rehberler ve yayınlara yer verilmiştir. 
Klinik uygulamalara yönelik planlanan bu kitabın bölüm başlıkları;
• Besin Alerjisi, Besin İntoleransı Durumlarında Beslenme ve Test Diyetleri 
• Vejeteryan Beslenmesi 
• Bariatrik ve Metabolik Cerrahide Tıbbi Beslenme Tedavisi
• Romatolojik, Kemik- Eklem Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi
• Nörolojik Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi 
• Psikiyatrik ve Mental Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi
• Vücut Ağırlığı Denetimi: Obezite ve Yeme Bozukluklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi
• Metabolik Stres Durumlarında Tıbbi Beslenme Tedavisi: Sepsis, Travma, Ateşli Silah Yaralanmaları, Cerrahi ve Yanıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi
• Onkolojik Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi
• Böbrek Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi
• Transplantasyonlarda Tıbbi Beslenme Tedavisi
• Çölyak Hastalığı ve Glutensiz Beslenme Tedavisi şeklindedir.
Bu seriden ayrı olarak; “Gastrointestinal Sistem Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi” şeklinde bir kitabımız daha yayına girmiştir. Bundan sonraki süreçte, “Kardiyovasküler Hastalıklarda Beslenme Tedavisi”, “Metabolik Sendrom’da Beslenme Tedavisi”, “Kadın ve Erkeğe Özgü Kronik Hastalıklarda Beslenme Tedavisi” planlanan diğer kitap başlıklarıdır. 
Bu amaçtan hareketle, bireye özgü beslenme tedavilerinin planlaması ve yürütülmesi amacıyla hazırladığımız bu kitabın klinik diyetisyenlerine, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerine ve bu alanda emek veren tüm sağlık profesyonellerine katkı sağlamasını diliyoruz.

ISBN9786059215480
Basım YılıKasım 2017
Basım Sayısı1.Baskı
Sayfa Sayısı912
Kitap DiliTürkçe
Editör(ler)Gamze Akbulut
Ebat "cm"19.5x27.5 cilt kapak

Yorum Yaz

Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar

Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar

Yorum Yaz