Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Acil Tıp

Aile Hekimleri Ve Acil Tıp Için Covid-19 Daha büyük görüntüle

Aile Hekimleri Ve Acil Tıp Için Covid-19

9786257291392

İstanbul Tıp Kitabevleri

620,00 TL


KDV Hariç: 620,00 TL

Tarihi olaylar geleceğe ışık tutarak geçmişin tecrübesini yeni nesillere aktarır. Dünya tarihinde çok önemli bir yer tutacak olan yüzyılda bir görülen ancak yaşadığımız zamanın özellikleri nedeniyle birçok ilki tarihe yazdıran bir dönem yaşıyoruz: Covid 19 Pandemisi

Bu pandemiyi ve getirdiklerini öğrettiklerini hep birlikte yaşayarak edindiğimiz tecrübeyi sadece tıp kitaplarına değil tarih kitaplarına da ekonomiden sosyolojiye bir çok dala aktarıyoruz. Birlikte tarihi yaşıyor birlikte tarihi yazıyoruz. İkinci yılına girdiğimiz üçüncü dalgasını yaşadığımız bu sarsıcı olay çok şey öğretti ama çok şey de götürdü dünyamızdan. Her bir dalga da yeni farklılıklar içeriyor. Öğrenmeye devam ediyoruz dünyayı global olarak en çok etkileyen pandemiyi. Bu zamanın özelliklerinden ki bir taraftan Mars’a ulaşan araçların gönderdiği resimlerin heyecanını yaşarken bir taraftan gözle görülmekten çok uzak küçücük bir varlığın bu devasa dünyayı alt üst edişini birçok kuralın değişmesine vesile oluşunu görüyoruz.


Bu olayın ayrıca içinde ibret alınması gereken bir çok hikmet içerdiğini anlamak gerekiyor.
Adeta bir biyolojik savaşın içindeyiz. Savaşın ikinci yılındayız. Süre uzadıkça zorlaşan şartlar yıpranan bedenler ve kaybedilen hayatlar giderek artan nitelik ve nicelikte kendini hissettiriyor. Bu savaşı veren başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm insanlıktır.
Halkların içinde olmadığı savaşlar kazanılamaz. Bu yüzden toplumların her ferdinin bu mücadelenin bir parçası olduğu unutulmamalıdır. Ancak Sağlık çalışanlarının bu dönemde yaşadıkları gerçekten kelimelere dökmekten aciz kaldığımız farklı fedakarlıklar ve duygular. Anlatamıyoruz.
Hepsi çok değerli olan bu mücadelede özellikle hastane öncesini temsil eden aile hekimleri ve salgınla mücadelenin ana karargahı acil servisler çalışanlarının çabalarını tarih ileriye taşıyacaktır. Gerçekten bu 2 yıllık mücadelede hep ön safta hep en riskli alanlarda sevdiklerinin hayatlarını dahi riske atmak pahasına mücadele ettiler. Maalesef onların bu kutsal çabaları bazıları tarafından anlaşılamadı, hele bazı idareciler tarafından göz ardı edilmesi bu dönemin affedilmez sorunu olarak yerini alacaktır.

İşte bu önemli iki alana yardımcı olabilmek ve tarihe notlar düşebilmek için bu dönemde Covid 19 la ilgili 4. Kitabımızı büyük çabalarla hazırladık. Bilimsel açıdan destek olmak ve eğitimi çalışmalarına devam etmek zorunluluğu bu dönemlerin kritik noktalarıdır. Bu konudaki gayretlerinden dolayı aile hekimi arkadaşlarımıza acil tıp camiasına, yazarlarımıza, editörlerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. 

ISBN9786257291392
Basım Yılı2021
Sayfa Sayısı440
Yazar(lar)Prof. Dr. Başar Cander, Doç. Dr. Engin E. Şimşek, Prof. Dr. Behçet Al, Prof. Dr. Mehmet Gül, Prof. Dr. Zeynep Çakır

Yorum Yaz

Aile Hekimleri Ve Acil Tıp Için Covid-19

Aile Hekimleri Ve Acil Tıp Için Covid-19

Yorum Yaz