Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Veteriner Hekimlik

Spor Atları Daha büyük görüntüle

Spor Atları

9786053207467

Nobel Akademik Yayıncılık

154,00 TL

130,90 TL

-15%


KDV Hariç: 130,90 TL

At tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de insanın terapotik bir yaşam paydaşıdır. Atlı sporlara ilgi, sunduğu özgür doğa deneyimi yanı sıra terapotik ve rahatlatıcı olması gibi nedenlerle hızla artmaktadır. Bu nedenle kitabımız; spor atları, bakımı, beslenmesi, fizyolojisi, antrenmanları, ilk yardım ve doping hakkında anahtar bilgiler sunuyor, atınızla nasıl bir iletişim kuracağınıza da vurgu yapıyor. Kitap, ata ilgi duyan herkese uygun olması yanı sıra, veteriner fakültesi öğrencilerinin zootekni, hayvan besleme, spor atlarında egzersiz fizyolojisi gibi ders ve konuları için bir kaynak niteliği de taşımaktadır.
At ve atlı sporlar her ne kadar hızla gelişen bir sektör olsa da, atını kendisi gibi bir can, bir arkadaş gören at sahibi, çalıştırıcı ve binici, atına her durumda değer verilmesi gerektiğini unutmaz. Bu nedenle onun bakımına, beslenmesine, antrenmanına gereken hassasiyeti gösterdikleri gibi onunla gönülden bir iletişim de kurar; atına psikolojik ve fiziksel zarar verecek uygulamalardan özenle kaçınır.
Atletik performans için ilk adım, elbette uygun atı seçmekle başlar ama atınızla çok iyi iletişim kurmak ve her koşulda etik yaşamdan şaşmamak gerekiyor. Etik yaşam tarzı hep önemsenmelidir. Aksi hâlde, performans artırmak, yarış kazanmak için ata etik dışı müdahaleler kaçınılmaz hâle geliyor. Etik yaşam tarzını oluşturamamış bireylere doping yasa ve yasaklarının çok etkisi olmaz; illegal madde ve teknikleri uygulayabilmek için yol arayışları sürer. Olması gereken etik bilinç sağlanamamışsa yasalar geri tepen silah etkisi de gösterebilir.
Sportif faaliyetler evrensel sevgi, barış ve onur için yapılır. Bu hedefin her türlü kazanma hırsının önünde durması gerekir. Buna rağmen, hayvan veya insan haklarını göz ardı ederek sevgi, barış ve onuru zedeleyen uygulamalar, atletik faaliyetlerin en önemli handikaplarındandır. Sevgi, barış ve onu hedefine ulaşmayı sağlayacak eğitsel ve vicdani tedbirlerin alınması, caydırıcı yasa ve yönetmeliklerin çıkarılması kadar, hatta daha önemlidir ve globalleşen dünyanın öncelikli konusudur.
ISBN9786053207467
Basım Yılı2017
Sayfa Sayısı216
Yazar(lar)Recep Aslan

Yorum Yaz

Spor Atları

Spor Atları

Yorum Yaz