Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Sitoloji Daha büyük görüntüle

Sitoloji

9789758624379

Palme Yayınevi

Tükendi

252,00 TL

226,80 TL

-10%


KDV Hariç: 226,80 TL

Sitoloji ve moleküler biyolojideki en yeni teknik ve metotlar tüm hızıyla hücreiçi terminolojisine yeni isimler katmaktadır. Hüc-reiçi kaynaklı pek çok hastalığın tedavisinde umut ışığı olan bu moleküllerin ilgili yapı ve organel işlevindeki önemi ve rolleri ile ilgili bilgilere ulaşmak ve okuyucuyu sıkmadan bunları kitaba aktarmak sitoloji kitabının beşinci baskısını hazırlarken beni oldukça mutlu etti. Bilimsel yeniliklere ek olarak kitapta şekilsel değişiklikler de yapıldı. Pek çok şekil ya yeniden çizildi ya da yeni bilgilere bağlı olarak üzerinde değişiklikler yapıldı. Esas olarak hayvan hücresinin ince yapısı ve özelliklerinin anlatıldığı kitapta, daha önce sınırlı olarak değinilen prokaryotlar ve bitki hücreleri ile ilgili bilgiler de konuyla ilgili olası sorulara yanıt olacak şekilde nispeten genişletildi. Kitapta, karşılığını bulabildiğim terimlerin Türkçe karşılığı verilmiş, ancak bazıları dilimize çevrildiğinde ifade bozukluğuna yol açtığından bir kısım terimler (örneğin, transmembran proteinleri, integral proteinler, periferalproteinler vb) olduğu gibi korunmuştur. Yeni molekül isimlerinin, okunuşu şeklinde yazılmasına da henüz alışılmadığından, bir süre uluslararası literatürde yazıldığı şekilde (örneğin claudin, occludin, cadherin) kullanılmasının uygun olacağını düşündüm.

 

Öğrencilerin sıkılmadan okuyabileceği bir içeriğe sahip olan bu kitapta, beş bölüm ile bölüm sonlarında konu özetleri bulunmaktadır. Kitabın, biyoloji, tıp, diş hekimliği ve veterinerlik eğitimi ve öğretimi gören mezuniyet öncesi ve sonrası öğrencilere yararlı olması dilerim.

 

Kitabın üçüncü bölümündeki “İnsan Genom Projesi” ile ilgili bilgileri yazma nezaketinde bulunan H.Ü., Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden değerli arkadaşım Prof. Dr. Sibel Sümer’e, bilimsel yardımlarını esirgemeyen Prof. Dr. Nuran Dirile, elektron mikroskop resimlerini bir önceki ve şimdiki baskıda kullanmama izin veren Prof. Dr. Dürdane Kolankaya’ya, kapak resmi için Arş. Gör. Cansın (Yaylalı) Güngörmüş’e, yapıcı eleştirileri, önemli katkıları ve yardımları için her zaman yanımda olan değerli arkadaşım Prof. Dr. Ertunç Gündüze, Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı Türkiye hazırlık kampında sordukları birbirinden ilginç sorularla kitabın içeriğinin gelişmesine farkında olmadan yardımcı olan seçkin öğrencilere, kitabın teknik yönden düzeltilmesinde yardımlarını esirgemeyen Arş Gör. Aysun Kılıç’a, dizgi ve sayfa düzenini titizlikle yaparak, basımını özenle gerçekleştiren Palme Yayıncılık a teşekkür ederim.

ISBN9789758624379
Basım Yılı2017
Basım Sayısı7
Sayfa Sayısı213
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)M. Turan Akay

Yorum Yaz

Sitoloji

Sitoloji

Yorum Yaz