Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Psikiyatri

Uzun-Süreli Psikodinamik Psikoterapi – Temel Metin Daha büyük görüntüle

Uzun-Süreli Psikodinamik Psikoterapi – Temel Metin

9789944583596

Türkiye Psikiyatri Derneği Yayınları

350,00 TL


KDV Hariç: 350,00 TL

Değerli meslektaşlar,

Çeşitli gözlemler, araştırmalar ülkemizdeki psikiyatri uzmanlık eğitimindeki en önemli eksikliğin kuramsal ama daha çok uygulamalı psikoterapi eğitimi alanında olduğunu göstermektedir. Temel neden uzmanlık eğitimi veren kurumlardaki eğitici eksikliğidir. Sonuçta uzmanlık öğrencileri kısıtlı gelirlerinin önemli bir bölümünü ‘özel’ psikoterapi eğitimleri almaya ayırmak ya da psikoterapi eğitimlerini gelirlerinin arttığı uzmanlık sonrasına ertelemek zorunda kalmaktadır. Asli görevi olmasa da, TPD, eğitim kurumlarındaki eğitici açığını kapamaya yardımcı olma çabalarını sürdürmektedir.

Psikoterapi eğitiminin bir diğer sorunu da eğitim programlarının standardizasyonunun olmamasıdır. TPD’nin 2009 yılında yayınladığı “Psikiyatride Uzmanlık Eğitimi, Yeterlik ve Eğitimin Akredistasyonu” isimli kitapta psikoterapiler için bilgi, beceri ve tutum hedefleri tanımlanmıştır. Fakat psikoterapi eğitimi kapsamının genişliği ve öğrenme hedeflerin yeterince ayrıntılandırılmamış olmasının, uygulamada güçlükler yaratacağı öngörülebilir. Amerikan Psikiyatri Yayınları tarafından çıkarılan psikoterapi eğitiminde çekirdek beceriler serisi tam da bu açığı kapatacak niteliktedir.

Kitaplar konu edindiği psikoterapi türünün uygulanmasını gözden geçirdikten sonra, her biri için bilgi, beceri, tutum hedeflerini sıralamakta ve bu hedeflerin elde edilmesi için yapılacakları vurgulamaktadır.
İçeriklerinden ötürü bu kitaplar eğitilenlere neleri öğrenmeleri gerektiğini, nerelerde eksikleri olduğunu ve eğiticilerden neleri talep edecekleri konusunda yol gösterici olacaktır. Eğiticiler için kurumlarında yapılan psikoterapi eğitimini gözden geçirme, açıkları giderme açısından kılavuzluk yapacaktır. Psikiyatri uzmanları ve psikoterapistler için bilgilerini anımsama, pekiştirme ve güncelleme fırsatı sunacaktır.

Bu seri, TPD’nin çeviri kitaplarının ilk adımı olma özelliğini de taşımaktadır. Çevirmenlik yaparak yayınlara katkıda bulananlara TPD-MYK adına teşekkürü bir borç biliriz

Giriş
1. Anahtar Kavramlar
2. Değerlendirme, Endikasyonlar ve Formülasyon
3. Psikoterapinin Çalışma İlkeleri: Başlangıç
4. Terapötik Müdahaleler: Terapist Ne Der ve Ne Yapar?
5. Hedefler ve Terapötik Etki
6i Dirençle Çalışma
7. Dinamik Psikoterapide Düşlerin ve Düşlemlerin Kullanılması
8. Karşıaktarımı Tanıma ve Karşıaktarımla Çalışma
9. Çözüm-işi ve Sonlandırma
10. Denetimin Kullanılması
11. Uzun Süreli Dinamik Psikoterapide Temel Yetkinliğin Değerlendirilmesi

ISBN9789944583596
Basım Yılı2011
Basım Sayısı2
Sayfa Sayısı230
Yazar(lar)Hakan Atalay

Yorum Yaz

Uzun-Süreli Psikodinamik Psikoterapi – Temel Metin

Uzun-Süreli Psikodinamik Psikoterapi – Temel Metin

Yorum Yaz