Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

HEMŞİRELİK / Çocuk Hastalıkları

Yenidoğan Hemşireliği için Temel Mekanik Ventilasyon Daha büyük görüntüle

Yenidoğan Hemşireliği için Temel Mekanik Ventilasyon

9786058373174

TYM

350,00 TL


KDV Hariç: 350,00 TL

Yenidoğan yoğun bakım hizmetleri ve bu hizmetlerin önemli bir bölümünü oluşturan yenidoğan yoğun bakım hemşireliği bebeklerin sağ kalımını etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Yenidoğan bebeklere verilen sağlık hizmetleri bir ekip bütünselliğinde değerlendirilmelidir. Neonatoloji uzmanlarının yanı sıra yenidoğan hemşireleri ve diğer sağlık ekibinin koordineli bir şekilde çalışmalarının yanı sıra tüm ekibin ortak bir paydaşta birleşmeleri gerekmektedir. Bu ortak paydaş geleceğin sağlıklı nesilleri için yenidoğan bebeklere mümkün olan en iyi sağlık hizmetini sunmak olmalıdır. Yenidoğan hemşireleri bu ekibin önemli yapı taşlarından birisidir. Yoğun bakımda yatan bebeklerle en fazla zaman geçiren, bebeklerin en küçük değişiklilerini ilk önce fark eden ve ailelere bebekleri vermeden önce onlara annelik yapan bir meslektir. Yenidoğan hemşiresi çalıştığı bölümün farklılıklarını hissederek, yenidoğan sağlığı ile ilgili bilgisini ve tecrübesini her zaman arttırmaya çalışmalı, bu amaç için her zaman yeniliklere açık ve istekli olmalıdır. Bir yenidoğan ünitesindeki sağlık hizmetlerinin başarısı önemli ölçüde o ünitede çalışan hemşirelerin deneyimine bağlıdır.  
Bilginin çok önemli bir değer olduğu inancımızla yenidoğan hemşirelerine yönelik düzenlediğimiz bu kitap, yüksek oranda hizmet sunan Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin yenidoğan kliniklerinde elde edilen hemşirelik deneyimlerinin eğitime yansıması, bu hastanelerde çalışan yenidoğan hemşirelerinin uygulayan ve geliştiren bir konumuna geldiğini göstermiştir. Çocuk Dostları Derneği bünyesinde Türkiye’de ilk kez yapılan "Yenidoğan Hemşireleri için Temel Mekanik Ventilasyon Kursu’nda anlatılan konuların bilimsel içeriğinin güncel bilgiler ile zenginleştirilmesi ile ortaya çıkan bu kitabımız, kursa katılan katılımcılar için sürekli okuyabilecekleri yanlarında bulundurabilecekleri bir kaynak oluşturmak amacıyla oluşturulmuştur. Oluşturulan bu kitabın yenidoğan ünitelerinde çalışıp kursa katılamayan tüm yenidoğan hemşireleri içinde hızlı, pratik ve güncel bilgilere içeren, mekanik ventilasyon konusunda hemşirelere yönelik hazırlanmış ilk kitap olma özelliğindedir. 
Yenidoğan yoğun bakımda yapılan temel mekanik ventilasyon uygulamalarının yenidoğan hemşireleri tarafından anlaşılmasına ve anlamlandırılmasına katkıda bulunmak tüm yazarların ortak amacıdır.  
Bu kitabın yenidoğan bebekler için çalışan tüm hemşire ve sağlık personeline faydalı olması en büyük dileğimizdir.
ISBN9786058373174
Basım Yılı2020
Sayfa Sayısı208
Yazar(lar)Doç. Dr. Emrah CAN, Prof. Dr. Ali BÜLBÜL

Yorum Yaz

Yenidoğan Hemşireliği için Temel Mekanik Ventilasyon

Yenidoğan Hemşireliği için Temel Mekanik Ventilasyon

Yorum Yaz