Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

FEN BİLİMLERİ

Balıklarda Üreme Daha büyük görüntüle

Balıklarda Üreme

9786053204411

Nobel Akademik Yayıncılık

161,00 TL

136,85 TL

-15%


KDV Hariç: 136,85 TL

Tüm canlıların var olabilme mücadelelerindeki temel amacı, çoğalarak gelecek döllerinin oluşturulmasından ve genetik bilginin aktarılmasından geçer. Diğer canlı türlerinde olduğu gibi balık popülasyonlarının devamlılığı da üreyebilme yetenekleri ile belirlenir. Dolayısıyla fizyolojinin üreme boyutu derin ekolojik öneme sahiptir. Bir bakış açısı olarak, diğer fizyolojik fonksiyonlar, organizmanın üreyebilmesine hizmet ederler. 
Doğal balık stoklarının hızla azalması ve hatta bazı türlerin nesillerinin tükenme tehlikesi altında olması noktasında artan endişeler, balıklarda üreme metotlarına olan ilgiyi arttırmış ve gelecekte de arttırmaya devam edecektir. Aynı şekilde, FAO tarafından dünyada en hızlı büyüyen gıda üretim sektörü olarak kabul edilen su ürünleri yetiştiriciliği açısından balıkların kültür şartlarında üretilebilmesi de son derece önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. 
Ülkemizin, su ürünleri üretimine elverişli deniz ve iç su üretim sahaları yönünden önemli bir potansiyele sahip olmasının yanında, bilgi birikimi ve teknolojik gelişmeler, ilerleyen yıllarda kültür balıkçılığı sektörünün gelişimi yönündeki beklentileri arttırmaktadır. Kültür şartlarında yetiştiriciliği yapılan balık türüne uygun bir üretim metodu geliştirebilmek için türün yalnızca üreme davranışlarının bilinmesi yeterli olmayıp, üremenin mekanizmasının bilinmesini de gerektirir.
“Balıklarda Üreme” kitabının amacı, özellikle kemikli tatlı su ve deniz balıklarının üremesinde önemli olan bazı konuları, güncel kaynaklar kullanarak daha anlaşılabilir düzeyde ortaya koymaktır. Kitap; Dişi Üreme Sistemi ve Oogenez, Erkek Üreme Sistemi ve Spermatogenez, Üremenin Endokrin Kontrolü ve Çevresel Düzenlenmesi, Üreme Stratejileri ve Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Üremenin Kontrolü olarak toplam 74 şekil ve 11 tablo içeren 5 ana bölümden oluşmaktadır. Konu ile ilgili yoğun olarak kullanılan ancak bazen Türkçe karşılığının bulunmasında zorluk yaşanan terimlerde ek olarak sözlük halinde verilmiştir. 
Kitap; konu ile ilgili araştırma yapan tüm bilim insanlarının yanı sıra, Su Ürünleri, Deniz Bilimleri, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi, Veteriner, Ziraat ve Fen Edebiyat Fakültelerinde lisans ve lisansüstü eğitimlerde kullanılabilecek nitelikte olup aynı zamanda Meslek Yüksek Okulu Su Ürünleri Programlarında ve Su Ürünleri Meslek Liselerinde okuyan öğrencilerin de eğitimlerinde faydalanabilecekleri bir kaynak olacaktır. Su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik pratik bilgiler içermesinden dolayı bu kitap su ürünleri sektörüne de faydalı olacaktır. 

ISBN9786053204411
Basım YılıEylül, 2016
Basım Sayısı1. Baskı
Sayfa Sayısı230
Yazar(lar)İsmihan Karayücel , Sedat Karayücel

Yorum Yaz

Balıklarda Üreme

Balıklarda Üreme

Balıklarda Üreme

Yorum Yaz