Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Eczacılık Kitapları

Tıbbi Formüller İlaç Ansiklopedisi Daha büyük görüntüle

Tıbbi Formüller İlaç Ansiklopedisi

9786053353782

Nobel Tıp Kitabevi

225,00 TL


KDV Hariç: 225,00 TL

Tıbbi Formüller İlaç Ansiklopedisi
 

İlk baskısı 1954 yılında yayınlanan bu kitap yeni basımında 4 bölüm olarak düzenlenmiştir.

I. Bölümde; Bitkisel ve sentetik ilaçların yapısı, özellikleri, farmakolojik etkileri, dozu ve sınıflandırılması,

II. Bölümde; Zehirlenmeler, tedavisi, antidotları, tıbbi tablolar ve ilaçların yan etkileri,

III. Bölümde; Eczanede hazırlanan ilaçlar, ekstraksiyon kısmında sanayide hazırlanan ekstreler,

IV Bölümde; Fizik, kimya ve genel bilgi tabloları ve OTC preparatları ilave edilmiştir.

Bu kitapta klasik ve bugünkü eczacılık uygulamaları birbirinden ayrılmıştır. Sanayide hazırlanan ilaçlar için Eczacılık Teknolojisi kitabına bakınız.

Klasik eczacılık uygulamalarındaki çok çeşitlilik bu bölümde özetlenmiştir. Bitkiler veya ondan hazırlanan preparatlarda tedavi 20. asrın 3. çeyreğine kadar devam etti. Klasik eczacılık uygulamasındaki zenginliği yalnız 600 çeşit tentürün bulunması gösterir. Buna benzer diğer preparatlarda da örnek sayısı çok yüksektir. Bugünün eczacılığındaki kolaylığı bu mukayeseden anlaşılabilir. Sentez sanayiinin bu alana ticari açıdan yönelmesi ile eczanelerdeki bu uygulamalar durma noktasına gelmiştir. Bu da sentetik ilaç ile doğal ilaç arasındaki fark lehinde veya aleyhindeki tartışmaları beraberinde getirmiştir. Şurası açıktır ki sentetik ilaçlardaki yan etkiler esas etkili olduğu hastalığın bazen 50-200 katı fazladır. Bunun üzerinde durulması ve sentetik ilaçlara bu konuda sınırlamalar getirilmesi gereklidir.

Farklı konuları bir arada sunan bu kitap bir ansiklopedi özelliğini almıştır. Bu sebepten kitaba Tıbbi Formüler/İlaç Ansiklopedisi adı verilmiştir.

Bu kitaba esas olan ilk basımındaki yardımlarından dolayı değerli arkadaşım Prof. Dr. Edip Aktin’e ve bu son basımında da destek olan Nobel Tıp Kitabevleri yöneticisi Ersal Bingöl’e ve diziminde gösterdiği dikkat ve emeğinden dolayı Hakkı Çakır’a teşekkür ederim. İstanbul 2018 Kasım Cemal Güven

İstanbul 2018

Kasım Cemal Güven

ISBN9786053353782
Basım Yılı2023
Sayfa Sayısı672
Yazar(lar)KASIM CEMAL GÜVEN

Yorum Yaz

Tıbbi Formüller İlaç Ansiklopedisi

Tıbbi Formüller İlaç Ansiklopedisi

Yorum Yaz