Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

Keman çalma eğitiminde sağ el tekniği Daha büyük görüntüle

Keman Çalma Eğitiminde Sağ El Tekniği

9786059354097

Akademisyen Kitabevi

100,00 TL

80,00 TL

-20%


KDV Hariç: 80,00 TL

Çalma tekniğini bilmek bir sanattır. Bu bilinen bir gerçekliktir. Keman sanatçılarının çoğu “Çalma tekniğini nasıl oluşturmalı?” sorunsalını halletmek için meydana gelen birçok etkeni, günlük müzik cümlesi tekrarı, çeşitli parmak pozisyonları ile çalma, dizi, arpej, yay alıştırmaları gibi yöntemler ile çözmeye çalışmaktadır­lar. Ancak bu yanlış bir algıdır. Hiç kimse günlük cümle tekrarı, çeşitli parmak pozisyonları ile çalma, dizi ya da kemanda devamlı uygulanan diğer çalma yöntemlerini sonsuza dek öğrenemez. Bu tarz bir monoton çalışma şeklinin hiçbir değeri yoktur. Böyle bir uy­gulama süreci, birkaç yıl süren sıkı çalışma temposuna bakmak­sızın neden birçok kemancı arasında çok azının kaldığının ispatı olmakla birlikte gerçekten hatasız bir teknik benimsemiş az sayıda keman yorumcusu olduğunu göstermektedir.

Bu metodolojik tavsiyeleri hazırlamaktaki amaç, en kısa sürede ve az enerji sarf ederek her iki elle daha yüksek çalışma tekniği elde etmek için metotlar hazırlamak ve bütün çalma zorluklarında ustalaşmak için yardım etmektir. Bir başka deyişle, bu tavsiyeler kemanda çalma tekniğinin en düzgün yöntemini ortaya koymak amacını taşımaktadır.

ISBN9786059354097
Basım Yılı2016
Basım Sayısı1.basım
Sayfa Sayısı32 sayfa 1. Hamur 80gr Siyah beyaz 19,5 x 27,5
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Togroul GANİOĞLU

Yorum Yaz

Keman Çalma Eğitiminde Sağ El Tekniği

Keman Çalma Eğitiminde Sağ El Tekniği

Keman Çalma Eğitiminde Sağ El Tekniği

Yorum Yaz