Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

Türk'ün Olmazsa Olmaz'ı Cumhuriyet Daha büyük görüntüle

Türk'ün Olmazsa Olmaz'ı Cumhuriyet

9786053970255

Adana Nobel Kitabevi

200,00 TL

160,00 TL

-20%


KDV Hariç: 160,00 TL

Mete GÜREL "Muzafferiyat-ı askeriyemizle mağrur olmayalım. Yeni ilim ve iktisât zaferlerine hazırlanalım." Gazi Mustafa Kental Atatürk Kurtuluş savaşının başkomutanı, askeri basanların haklı gururunu gönlünde taşırken, bu defa başlanacak olan yeni bir savaşın hazırlıklarının yapılması için direktiflerini vermektedir. Yapılacak olan bu savaş; ilimde, fende, ekonomide, kültür ve sanatta ileri gitmektir. Bu savaşta galip olmak ise, milli değerlerine bağlı, kendisine güvenen, dinamik bir toplumla mümkün olacaktır. Bu sebeple, Osmanlı hanedanının, saltanatını devam ettirmek, egemenliği kendi ellerinde tutmak için, Arap, Fars ve Bizans töreleriyle milli değerlerinden uzaklaştırıp, miskinleştirdiği topluma, kendi kimliğini kazandırmak, dinamik bir toplum haline getirmek birinci hedef olmalıydı. Ancak bu şekilde, kafaları ilim ve fenne müsait, ileri görüşlü insanlar yetiştirmek ve bu insanlarla yeni savaşı kazanmak mümkündü.

ISBN9786053970255
Basım Yılı2008
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı460
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)METE GÜREL

Yorum Yaz

Türk'ün Olmazsa Olmaz'ı Cumhuriyet

Türk'ün Olmazsa Olmaz'ı Cumhuriyet

Mete GÜREL "Muzafferiyat-ı askeriyemizle mağrur olmayalım. Yeni ilim ve iktisât zaferlerine hazırlanalım." Gazi Mustafa Kental Atatürk Kurtuluş savaşının başkomutanı, askeri basanların haklı gururunu gönlünde taşırken, bu defa başlanacak olan yeni bir savaşın hazırlıklarının yapılması için direktiflerini vermektedir.

Yorum Yaz