Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

Pozantı Belemedik Görsel Tarihi Daha büyük görüntüle

Pozantı Belemedik Görsel Tarihi

9786052396018

Akademisyen Kitabevi

300,00 TL

240,00 TL

-20%


KDV Hariç: 240,00 TL

Poduwenta/Podandus’tan Pozantı’ya

Podandos, Pandosis, Pendonsis, El Bedendum, BodandosBudandu, Bozanti ve günümüzdeki ismiyle Pozantı, tarihi geçitlerin ortasında, medeniyetler kavşağında, geç de olsa gelişmeye, ekonomik güce kavuşmaya gönüllü, çaba göste­ren, hem zengin tarihi , ve hem de turizmde gelişmeye aç, şirin bir ilçedir.

Sıcak Adana’nın Toroslar da ki yaylalıklarından biri olan Pozantı, göze küçük görünse de pek hareketli bir tarihin yaşandığı, ilginç olayların kahramanı olarak, elde mevcut belgelerle ve görsellerle meydana getirilen bu albümünün , bir “Pozantı ve çevresinin görsel bir Tarih Şöleni” olacağına inanıyoruz.

Bu görsel albümümüzde Pozantı, Belemedik, Bağdat De­miryolu ve Tünellerinin inşaatını, Fransız İşgali, Milli Kur­tuluş Mücadelesini ve diğer özellikleri kapsayan fotoğraflar, mümkün olduğunca, sıkmadan merakla, heyecanla ve bilgi vererek bir araya getirilerek düzenlenmeye çaba gösterildi.

Yukarıda bahsettiğimiz üzere, çok önemli üç geçidin or­tasında yer alan POZANTI, Gülek Boğazı (CiliciaPylea), Fındıklı (Korydion) ve Horoz (Çakıt) geçitleri, Anadolu Ta­rihinin, her döneminde, önemli bir tarihi şahsiyeti ağırladı­ğının şahitleridir.

ISBN9786052396018
Basım Yılı2017
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı268
Yazar(lar)Ahmet Nadir İşisağ

Yorum Yaz

Pozantı Belemedik Görsel Tarihi

Pozantı Belemedik Görsel Tarihi

Pozantı Belemedik Görsel Tarihi

Yorum Yaz