Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

BEŞERİ/SOSYAL BİLİMLER

Sosyoloji Daha büyük görüntüle

Sosyoloji

9786053551287

Palme Yayınevi

500,00 TL


KDV Hariç: 500,00 TL

30 yılı aşkın bir süre boyunca üniversitede, yetişkin eğitimi programlarında, bakımla ilgili eğitim programlarında, merkezi Londra`da bulunan bir denizaşırı programda ve hatta yüksek güvenlikli bir cezaevinde öğrencilere sosyoloji dersi anlatan biri olarak, bu disiplinin öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerinin kurulmasında paha biçilmez bir role sahip olduğuna eminim. Bu ders kitabında, sosyal politikaya özellikle vurgu yapılmasının nedeni, öğrencilere refah politikaları, ekonomik gelişme, küresel göç, eşcinsel evlilikler ve çevrecilik gibi kamu politikalarıyla ilgili konuları incelerken sosyolojik tahayyülü nasıl kullanacaklarını göstermektir.



Bu kitabın öğrencilerin sosyologlar gibi düşünmeye başlamalarını sağlayacağını ve insanlar-arası etkileşimleri ve kurumları değerlendirirken sosyolojik teorileri ve kavramları kullanabilecekleri becerileri kazandıracağını umuyorum. Diğer bir ifadeyle, öğrenciler üniversiteden mezun olduklarında, kariyer yapmaya başladıklarında ve topluluklarla ve daha genel olarak dünyayla iştigal ettiklerinde sosyolojiyi yanlarında taşıyabilecekler. Bu kitap, 1. Bölüm`de sosyolojik tahayyül kavramının tanıtımından itibaren, sosyologların insanların toplumsal davranışlarını nasıl incelediklerini ve yürüttükleri araştırmaların yaşamlarımıza yön veren geniş ilkeleri anlamak için nasıl kullanılabileceğini gösteriyor.



Kitabın ilk 11 basımı 800`den fazla yüksekokulda ve üniversitede kullanıldı. Bu kitap, çoğunlukla, bir öğrencinin sosyolojiye özgü nosyonlarla ilk kez karşılaşmasını sağlar. Kitabı okuyanların çoğu, sosyolojiyi hayatlarının işi haline getirdiler. Bu kitabın, yaşamsal seçimlerinde bu kitaptan edindikleri bilgileri uygulayan diğer öğrencilerin hayatına da damga vurmuş olduğunu duyuyor olmam benim açımdan eşit derece memnuniyet verici. 

ISBN9786053551287
Sayfa Sayısı579
Yazar(lar)Rıchard T. Schaefer

Yorum Yaz

Sosyoloji

Sosyoloji

Yorum Yaz