Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Ziraat

Tüm Yönleriyle Lahanagil Grubu Sebzeler Daha büyük görüntüle

Tüm Yönleriyle Lahanagil Grubu Sebzeler

9786253757410

Akademisyen Kitabevi

100 Adet

400,00 TL

320,00 TL

-20%


KDV Hariç: 320,00 TL

Tanıtım Yazısı

 

Bu kitap, lahana, brokoli, karnabahar, şalgam, turp vb. ve benzeri türleri, sadece kışlık sebze türü olarak değil, aynı zamanda agronomi, botanik ve gıda bilimi perspektifinden ele almaktadır. Bu kitabın yazılması yaklaşık iki yıla yakın bir zaman almıştır. Kitapta lahanagil grubu sebze türlerinden 11 tür bulunmaktadır. Her bir lahanagil grubu sebze türünü; orijini, gen merkezi, ekonomik önemi, besin değeri, tüketim şekilleri ile botanik yapısı ve sınıflandırmasından başlayarak, ekolojik gereksinimlerine, yetiştirme tekniklerinden, tohum üretimleri ve hasat sonrası fizyolojisine kadar sistematik bir çerçevede incelenmekte ve geniş bir yelpazede bilgi sunulmaktadır. Uzun yıllardır lahanagiller grubu sebze türlerinde yetiştirme tekniği, ıslahı ve tohum üretimi alanında çalışan bir akademisyen olarak hazırlamış olduğum bu kitapta yer alan resimlerin tamamına yakını kendime aittir. Kitap, ticari ve pratik konulara da değinerek, sadece teorik bilgi sağlamakla kalmayıp, okuyucunun uygulamaya yönelik ihtiyaçlarına da cevap vermeyi amaçlamaktadır.

 

İçindekiler

 

1. BAŞ LAHANA YETİŞTİRİCİLİĞİ

1. Giriş

2. Ekonomik Önemi

3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri

4. Botanik Özellikleri

5. Ekolojik İstekleri

6. Çeşitler

7. Yetiştirme Tekniği

8. Olgunluk ve Hasat

9. Verim

10. Ürün Muhafazası

11. Tohumluk Üretimi

KAYNAKLAR

2. YAPRAK LAHANA YETİŞTİRİCİLİĞİ

1. Giriş

2. Ekonomik Önemi

3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri

4. Botanik Özellikleri

5. Ekolojik İstekleri

6. Çeşitler

7. Yetiştirme Tekniği

8. Olgunluk ve Hasat

9. Verim

10. Ürün Muhafazası

11. Tohumluk Üretimi

KAYNAKLAR

3. ÇİN LAHANASI YETİŞTİRİCİLİĞİ

1. Giriş

2. Ekonomik Önemi

3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri

4. Morfolojik Özellikleri

5. Ekolojik İstekleri

6. Çeşitler

7. Yetiştirme Tekniği

8. Olgunluk ve Hasat

9. Verim

10. Ürün Muhafazası

11. Tohum Üretimi

KAYNAKLAR

4. BRÜKSEL LAHANASI YETİŞTİRİCİLİĞİ

1.Giriş

2. Ekonomik Önemi

3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri

4. Botanik Özellikleri

5. Ekolojik İstekleri

6. Çeşitler

7. Yetiştirme Tekniği

8. Olgunluk ve Hasat

9. Verim

10. Ürün Muhafazası

11. Tohum Üretimi

KAYNAKLAR

5. PAK CHOİ/ KEREVİZ LAHANASI YETİŞTİRİCİLİĞİ

1.Giriş

2. Ekonomik Önemi

 

3. Besin İçeriği ve Değerlendirme Şekilleri

4. Botanik Özellikleri

5. Ekolojik İstekleri

6. Yetiştirme Tekniği

7. Olgunluk ve Hasat

8. Verim

9. Ürün Muhafazası

10. Tohumluk Üretimi

KAYNAKLAR

6. MİZUNA YETİŞTİRİCİLİĞİ

1. Giriş

2. Ekonomik Önemi

3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri

4. Botanik Özellikleri

5. Ekolojik İstekleri

6. Çeşitler

7. Yetiştirme Tekniği

8. Olgunluk ve Hasat

9. Verim

10. Ürün Muhafazası

KAYNAKLAR

7. KARNABAHAR YETİŞTİRİCİLİĞİ

1.Giriş

2. Ekonomik Önemi

3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri

4.Botanik Özellikleri

5. Ekolojik İstekleri

6. Çeşitler

7. Yetiştirme Tekniği

3. Besin İçeriği ve Değerlendirme Şekilleri

4. Botanik Özellikleri

5. Ekolojik İstekleri

6. Yetiştirme Tekniği

7. Olgunluk ve Hasat

8. Verim

9. Ürün Muhafazası

10. Tohumluk Üretimi

KAYNAKLAR

6. MİZUNA YETİŞTİRİCİLİĞİ

1. Giriş

2. Ekonomik Önemi

3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri

4. Botanik Özellikleri

5. Ekolojik İstekleri

6. Çeşitler

7. Yetiştirme Tekniği

8. Olgunluk ve Hasat

9. Verim

10. Ürün Muhafazası

KAYNAKLAR

7. KARNABAHAR YETİŞTİRİCİLİĞİ

1.Giriş

2. Ekonomik Önemi

3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri

4.Botanik Özellikleri

5. Ekolojik İstekleri

6. Çeşitler

7. Yetiştirme Tekniği

10. Ürün Muhafazası

11. Tohum Üretimi

KAYNAKLAR

10. TURP YETİŞTİRİCİLİĞİ

1. Giriş

2. Ekonomik Önemi

3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri

4. Botanik Özellikleri

5. Ekolojik İstekleri

6. Çeşitler

7. Yetiştirme Tekniği

8. Olgunluk ve Hasat

9. Verim

10. Ürün Muhafazası

11. Tohum Üretimi

KAYNAKLAR

11. ŞALGAM YETİŞTİRİCİLİĞİ

1. Giriş

2. Ekonomik Önemi

3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri

4. Botanik Özellikleri

5. Ekolojik İstekleri

6. Çeşitler

7. Yetiştirme Tekniği

8. Olgunluk ve Hasat

9. Verim

10. Ürün Muhafazası

11. Tohum Üretimi

KAYNAKLAR

 

                                          

 

ISBN9786253757410
Basım Yılı2025
Sayfa Sayısı201 sayfa Renkli Kağıt: 1. Hamur 70 gr 16 x 24
Yazar(lar)Ahmet BALKAYA

Yorum Yaz

Tüm Yönleriyle Lahanagil Grubu Sebzeler

Tüm Yönleriyle Lahanagil Grubu Sebzeler

Yorum Yaz