Sipariş listesinde ürün yok
Daha büyük görüntüle 9786253757410
100 Adet
400,00 TL
320,00 TL
-20%
Tanıtım Yazısı
Bu kitap, lahana, brokoli, karnabahar, şalgam, turp vb. ve benzeri türleri, sadece kışlık sebze türü olarak değil, aynı zamanda agronomi, botanik ve gıda bilimi perspektifinden ele almaktadır. Bu kitabın yazılması yaklaşık iki yıla yakın bir zaman almıştır. Kitapta lahanagil grubu sebze türlerinden 11 tür bulunmaktadır. Her bir lahanagil grubu sebze türünü; orijini, gen merkezi, ekonomik önemi, besin değeri, tüketim şekilleri ile botanik yapısı ve sınıflandırmasından başlayarak, ekolojik gereksinimlerine, yetiştirme tekniklerinden, tohum üretimleri ve hasat sonrası fizyolojisine kadar sistematik bir çerçevede incelenmekte ve geniş bir yelpazede bilgi sunulmaktadır. Uzun yıllardır lahanagiller grubu sebze türlerinde yetiştirme tekniği, ıslahı ve tohum üretimi alanında çalışan bir akademisyen olarak hazırlamış olduğum bu kitapta yer alan resimlerin tamamına yakını kendime aittir. Kitap, ticari ve pratik konulara da değinerek, sadece teorik bilgi sağlamakla kalmayıp, okuyucunun uygulamaya yönelik ihtiyaçlarına da cevap vermeyi amaçlamaktadır.
İçindekiler
1. BAŞ LAHANA YETİŞTİRİCİLİĞİ
1. Giriş
2. Ekonomik Önemi
3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri
4. Botanik Özellikleri
5. Ekolojik İstekleri
6. Çeşitler
7. Yetiştirme Tekniği
8. Olgunluk ve Hasat
9. Verim
10. Ürün Muhafazası
11. Tohumluk Üretimi
KAYNAKLAR
2. YAPRAK LAHANA YETİŞTİRİCİLİĞİ
1. Giriş
2. Ekonomik Önemi
3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri
4. Botanik Özellikleri
5. Ekolojik İstekleri
6. Çeşitler
7. Yetiştirme Tekniği
8. Olgunluk ve Hasat
9. Verim
10. Ürün Muhafazası
11. Tohumluk Üretimi
KAYNAKLAR
3. ÇİN LAHANASI YETİŞTİRİCİLİĞİ
1. Giriş
2. Ekonomik Önemi
3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri
4. Morfolojik Özellikleri
5. Ekolojik İstekleri
6. Çeşitler
7. Yetiştirme Tekniği
8. Olgunluk ve Hasat
9. Verim
10. Ürün Muhafazası
11. Tohum Üretimi
KAYNAKLAR
4. BRÜKSEL LAHANASI YETİŞTİRİCİLİĞİ
1.Giriş
2. Ekonomik Önemi
3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri
4. Botanik Özellikleri
5. Ekolojik İstekleri
6. Çeşitler
7. Yetiştirme Tekniği
8. Olgunluk ve Hasat
9. Verim
10. Ürün Muhafazası
11. Tohum Üretimi
KAYNAKLAR
5. PAK CHOİ/ KEREVİZ LAHANASI YETİŞTİRİCİLİĞİ
1.Giriş
2. Ekonomik Önemi
3. Besin İçeriği ve Değerlendirme Şekilleri
4. Botanik Özellikleri
5. Ekolojik İstekleri
6. Yetiştirme Tekniği
7. Olgunluk ve Hasat
8. Verim
9. Ürün Muhafazası
10. Tohumluk Üretimi
KAYNAKLAR
6. MİZUNA YETİŞTİRİCİLİĞİ
1. Giriş
2. Ekonomik Önemi
3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri
4. Botanik Özellikleri
5. Ekolojik İstekleri
6. Çeşitler
7. Yetiştirme Tekniği
8. Olgunluk ve Hasat
9. Verim
10. Ürün Muhafazası
KAYNAKLAR
7. KARNABAHAR YETİŞTİRİCİLİĞİ
1.Giriş
2. Ekonomik Önemi
3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri
4.Botanik Özellikleri
5. Ekolojik İstekleri
6. Çeşitler
7. Yetiştirme Tekniği
3. Besin İçeriği ve Değerlendirme Şekilleri
4. Botanik Özellikleri
5. Ekolojik İstekleri
6. Yetiştirme Tekniği
7. Olgunluk ve Hasat
8. Verim
9. Ürün Muhafazası
10. Tohumluk Üretimi
KAYNAKLAR
6. MİZUNA YETİŞTİRİCİLİĞİ
1. Giriş
2. Ekonomik Önemi
3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri
4. Botanik Özellikleri
5. Ekolojik İstekleri
6. Çeşitler
7. Yetiştirme Tekniği
8. Olgunluk ve Hasat
9. Verim
10. Ürün Muhafazası
KAYNAKLAR
7. KARNABAHAR YETİŞTİRİCİLİĞİ
1.Giriş
2. Ekonomik Önemi
3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri
4.Botanik Özellikleri
5. Ekolojik İstekleri
6. Çeşitler
7. Yetiştirme Tekniği
10. Ürün Muhafazası
11. Tohum Üretimi
KAYNAKLAR
10. TURP YETİŞTİRİCİLİĞİ
1. Giriş
2. Ekonomik Önemi
3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri
4. Botanik Özellikleri
5. Ekolojik İstekleri
6. Çeşitler
7. Yetiştirme Tekniği
8. Olgunluk ve Hasat
9. Verim
10. Ürün Muhafazası
11. Tohum Üretimi
KAYNAKLAR
11. ŞALGAM YETİŞTİRİCİLİĞİ
1. Giriş
2. Ekonomik Önemi
3. Besin Değeri ve Tüketim Şekilleri
4. Botanik Özellikleri
5. Ekolojik İstekleri
6. Çeşitler
7. Yetiştirme Tekniği
8. Olgunluk ve Hasat
9. Verim
10. Ürün Muhafazası
11. Tohum Üretimi
KAYNAKLAR
| ISBN | 9786253757410 |
| Basım Yılı | 2025 |
| Sayfa Sayısı | 201 sayfa Renkli Kağıt: 1. Hamur 70 gr 16 x 24 |
| Yazar(lar) | Ahmet BALKAYA |