Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Veteriner Hekimlik

Veteriner Fizyoloji Daha büyük görüntüle

Veteriner Fizyoloji

9786057578204

Ankara Nobel Tıp Kitabevi

Tükendi

685,00 TL


KDV Hariç: 685,00 TL

Orijinal ismi “Physiologie der Haustiere” olan ve Türkçeye “Veteriner Fizyoloji” olarak tercüme ettiğimiz bu kitapla tanışmam Hannover Veteriner Üniversitesi Fizyoloji Enstitüsündeki doktora eğitimim sırasında oldu. Kitabın editörlerinden olan, enstitü başkanı ve aynı zamanda doktora tez danışman hocam Sayın Prof. Dr. Gerhard Breves 2.000 yılında ilk baskısı çıkan bu kitabın imzalı bir nüshasını bana hediye etti. Bu kitabı ne zaman okusam aklımdan hep şu düşünce geçti “bu mükemmel eser muhakkak Türkçe’ye kazandırılmalı”. Almanya, Avusturya ve İsviçre’den alanında uzman toplam 40 akademisyenin yazdığı bu eser, bu ülkelerdeki veteriner üniversiteleri ve/veya fakültelerinde temel ders kitabı olarak kullanılmaktadır.

Tamamen revize edilmiş 5. baskısı 2015 yılında çıkan bu kitabın çevirisine meslektaşlarımla birlikte talip olduk. Bu ders kitabı fizyolojinin tüm konularına tam ve özlü bir yaklaşım sunmaktadır. Çok sayıda şekiller ve net açıklamalar yardımıyla karmaşık fizyolojik süreçler daha kolay anlaşılır hale getirilmiştir. Ülkemizde veteriner fizyolojinin bütün konularını kapsayan kaynak eksikliği nedeniyle, hem veteriner hekimliği öğrenimi gören öğrencilerimiz hem de meslektaşlarımız için bu kitabın temel başvuru kaynağı olacağı kanaatindeyim.

Kitabın çevirinde görev alan alanında uzman bütün meslektaşlarıma teşekkür ederim. Sayın Füsun Salgırlı’ya yardımları için şükranlarımı sunarım. Kitabın son şeklinin verilmesine katkılarından dolayı Saad Ahmed Adam Musa’ya, Celalettin Etkin Şafak’a, Ahu Demirtaş’a, Mustafa Koçkaya’ya, Begüm Saral’a, Gürsel Gür’e, Ferhunde Melis Ünler’e ve Ebru Cennet Yüksel’e içtenlikle teşekkür ederim. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri sahibi Sayın Mehmet Ali Karaca’ya destek ve sabırlarından dolayı teşekkürlerimi bir borç bilirim. Bir yılı aşan yoğun bir çalışma sürecinde bana destek olan sevgili aileme, aynı zamanda kitabın son şeklinin verilmesinde özveriyle yardımcı olan sevgili oğlum Mehmet Anıl’a çok teşekkür ederim.

“Veteriner Fizyoloji” kitabının çevirisinin fizyologlara, veteriner hekimlere ve hekim adayı sevgili öğrencilere hayırlı olması dileğiyle

ISBN9786057578204
Basım Yılı2020
Sayfa Sayısı675
Yazar(lar) Gerhard Breves , Gotthold Gäbel , Martin Diener , Wolfgang von Engelhardt
Çeviri EditörüProf. Dr. Hakan Öztürk

Yorum Yaz

Veteriner Fizyoloji

Veteriner Fizyoloji

Yorum Yaz