Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Veteriner Hekimlik

Genel Zooloji Daha büyük görüntüle

Genel Zooloji

9789757527327

Hatiboğlu Yayınevi

Tükendi

45,00 TL

30,00 TL


KDV Hariç: 30,00 TL

Genel Zooloji kitabını 1986 yılında ilgililerin hizmetine sunmuş ve ikinci baskıda bazı bölümleri eklemeyi planlamıştık. Ancak ilk baskının umduğumuzdan erken tükenmesi ve sürekli aranması nedeniyle planladığımız tüm değişiklikleri tamamlayamadan önemli bulduğumuz bazı eklerle ikinci baskıyı hazırlamak zorunda kaldık.

 

İlk baskıda olduğu gibi, kitabın ilk bölümleri canlılığın tanımı, oluşumu, hücrenin fiziksel yapısı ve kimyasal içeriği, hücre organelleri ve görevleri, hücre bölünmesi, gelişme ve dokuları kapsamaktadır. Daha sonra organ sistemleri, basit hayvanlardan gelişmişe doğru yapı bakımından açıklandıktan sonra, insandaki yapı ve işleyişi anlatılmıştır. Genetiğin temel kurallarından örnekler verildikten sonra kitabın son bölümü hayvanların sınıflandırılmasına ayrılmıştır. Bu baskıda da omurgasız hayvan gruplarından başlıcaları sistematik sıraya göre ayrı ayrı ele alınmış ve her grubun ayırıcı özelliği belirtilmiştir. Bunun yanısıra değiştirilen ve eklenen bazı resimlerle konular daha anlamlı hale getirilmeye çalışılmıştır. Omurgalı hayvanlar ise ayrı sınıflar halinde değil, karşılaştırmalı olarak incelenmiştir.

 

Kitap üniversite öğrencilerine yönelik ders kitabı niteliğinde düşünüldüğü için ayrıntıdan kaçınılmış ve yalın bir dil kullanılmaya özen gösterilmiştir. Buna karşın gerek dil ve gerekse içerik yönünden arzu edilen düzeye ulaşıldığı söylenemez. Bilim sürekli ilerleme halinde olduğundan yeni bilgiler ilk yazılımdan itibaren eskimeye başlar.

 

Kitapta tüm dikkatimize gözden karşın kaçan yanlışlar için önceden özür dilerken yapıcı eleştirilere her zaman açık olduğumuzu ve teşekkürle karşıladığımızı belirtmek isteriz. Bu baskının bazı resimlerinin çizimini yapan teknisyen sayın Yaşar Zöngül'e teşekkür ederiz.

 

Kitabın okuyanlara yararlı olmasını dileriz.

 


"Genel Zooloji" Kitabının İçindekileri:

 

Bölüm 1 - Giriş
Bölüm 2 - Canlıların Özellikleri
Bölüm 3 - Hücre
Bölüm 4 - Hücre Bölünmesi
Bölüm 5 - Gelişme
Bölüm 6 - Dokular
Bölüm 7 - Hayvanlarda Organ Sistemleri ve İşlevleri
Bölüm 8 - Genetik
Bölüm 9 - Hayvanların Sınıflandırılması (Sistematik)
Bölüm 10 - Omurgalıların Karşılaştırmalı Anatomisi

ISBN9789757527327
Basım Yılı2011
Basım Sayısı8.BASKI
Sayfa Sayısı442
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)JÜLİDE TANYOLAÇ

Yorum Yaz

Genel Zooloji

Genel Zooloji

genel zooloji

Yorum Yaz