Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Veteriner Hekimlik

Türk Dünyasında Geleneksel Gıdalar Daha büyük görüntüle

Türk Dünyasında Geleneksel Gıdalar

9786253755898

Akademisyen Kitabevi

1 500,00 TL

1 200,00 TL

-20%


KDV Hariç: 1 200,00 TL

TANITIM YAZISI

 

Bu kitap, Turk Dunyasının zengin kulturunun vazgecilmez bir parcası olan geleneksel

gıdaların Dunya uzerindeki dağılımını, uretim ve muhafaza yontemlerini,

geleneksel tuketim rituellerini, endustriye adaptasyonlarını ve halk sağlığına etkilerini

ele almak uzere hazırlanmıştır.

Konunun uzmanlarınca hazırlanan kitap bolumleri, okuyucuya gunumuzde

Turk Dunyasında adı unutulmaya yuz tutmuş bircok geleneksel gıdanın isminden

başlamak uzere, geleneksel et ve sut urunlerinin uretim sureclerinden besin

değerlerine, sağlığa etkilerinden, sosyal kullanım alanlarına kadar geniş bir yelpazede

bilgi sunmaktadır. Akademik veya sektorel alanda calışan profesyonellere

hitap etmek uzere hazırlanan icerik, aynı zamanda geleneksel gıdalara, sağlıklı

beslenmeye ve gıda bilimine ilgi duyan herkese bilgi kaynağı olacaktır.

Kitabın yazımı sırasında emeklerini esirgemeyen bolum yazarı hocalarım ve

arkadaşlarım başta olmak uzere, kitabın hazırlanmasında emeği gecen herkese ve

beni ozveri ile destekleyen sevgili eşim ve cocuklarıma ictenlikle teşekkur ederim.

Turk Dunyasında geleneksel gıdalara ait envanterin oluşturulmasında onemli

bir katkı sağlayacağına inandığımız kitabımızın, geleneksel gıda uretim yontemlerinin

araştırılması ve bu gıdaların gunumuz teknolojilerine adaptasyonunun

sağlanması ile varlıklarının surdurulebilmesi alnında calışan bilim insanlarına,

oğrencilerimize ve kulturel mirasımızın gelecek nesillere taşınabilmesini onemseyen

tum gıda bilimi severlere faydalı olacağına inanıyoruz.

 

İÇİNDEKİLER

 

Bölüm 1 Turk Dunyasında Geleneksel Gıdala

Fatma Seda ERGENEKON

Mustafa F. AKYÜZ

Bölüm 2 Balkanlarda Geleneksel Et Urunleri

Güzin İPLİKÇİOĞLU ARAL

U. Tansel ŞİRELİ

Bölüm 3 Balkanlarda Geleneksel Sut Urunler

Fatma Seda ERGENEKON

Evren ÖZDEMİR

Bölüm 4 Cin ve Rusya Turk Ozerk Devletlerinde

Geleneksel Et Urunleri

Fatma Seda ERGENEKON

Eray BURTAÇGİRAY

Bölüm 5 Cin ve Rusya Turk Ozerk Devletlerinde

Geleneksel Sut Urunleri

Adalet DIŞHAN

Mustafa Feyzullah AKYÜZ

Zafer GÖNÜLALAN

Bölüm 6 Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyetinde

Geleneksel Et Urunleri

Halil Doruk KAYNARCA

Canan HECER

Bölüm 7 Kıbrıs Turk Cumhuriyetinde

Geleneksel Sut Urunleri

Fatma Kaya YILDIRIM

Canan HECER

Bölüm 8 Macaristan'da Geleneksel Et Urunleri

Ali GÜCÜKOĞLU

Özgür ÇADIRCI

Bölüm 9 Macaristanda Geleneksel Sut Urunleri

Şebnem PAMUK

Bölüm 10 Orta Asyada Geleneksel Et Urunleri

Ümit GÜRBÜZ

Bölüm 11 Orta Asyada Geleneksel Sut Urunleri

Yusuf BİÇER

Bölüm 12 Turkiyede Geleneksel Et Urunleri

Yusuf DOĞRUER

A. Ezgi TELLİ

Bölüm 13 Turkiyede Geleneksel Sut Urunleri

Bahar ONARAN ACAR

Evren ÖZDEMİR

Fatma Seda ERGENEKON

ISBN9786253755898
Basım Yılı2025
Sayfa Sayısı487 sayfa renkli kuşe 160x235 mm
Editör(ler)Prof. Dr. Fatma Seda ERGENEKON

Yorum Yaz

Türk Dünyasında Geleneksel Gıdalar

Türk Dünyasında Geleneksel Gıdalar

Yorum Yaz