Sipariş listesinde ürün yok
Daha büyük görüntüle 9786253755898
1 500,00 TL
1 200,00 TL
-20%
TANITIM YAZISI
Bu kitap, Turk Dunyasının zengin kulturunun vazgecilmez bir parcası olan geleneksel
gıdaların Dunya uzerindeki dağılımını, uretim ve muhafaza yontemlerini,
geleneksel tuketim rituellerini, endustriye adaptasyonlarını ve halk sağlığına etkilerini
ele almak uzere hazırlanmıştır.
Konunun uzmanlarınca hazırlanan kitap bolumleri, okuyucuya gunumuzde
Turk Dunyasında adı unutulmaya yuz tutmuş bircok geleneksel gıdanın isminden
başlamak uzere, geleneksel et ve sut urunlerinin uretim sureclerinden besin
değerlerine, sağlığa etkilerinden, sosyal kullanım alanlarına kadar geniş bir yelpazede
bilgi sunmaktadır. Akademik veya sektorel alanda calışan profesyonellere
hitap etmek uzere hazırlanan icerik, aynı zamanda geleneksel gıdalara, sağlıklı
beslenmeye ve gıda bilimine ilgi duyan herkese bilgi kaynağı olacaktır.
Kitabın yazımı sırasında emeklerini esirgemeyen bolum yazarı hocalarım ve
arkadaşlarım başta olmak uzere, kitabın hazırlanmasında emeği gecen herkese ve
beni ozveri ile destekleyen sevgili eşim ve cocuklarıma ictenlikle teşekkur ederim.
Turk Dunyasında geleneksel gıdalara ait envanterin oluşturulmasında onemli
bir katkı sağlayacağına inandığımız kitabımızın, geleneksel gıda uretim yontemlerinin
araştırılması ve bu gıdaların gunumuz teknolojilerine adaptasyonunun
sağlanması ile varlıklarının surdurulebilmesi alnında calışan bilim insanlarına,
oğrencilerimize ve kulturel mirasımızın gelecek nesillere taşınabilmesini onemseyen
tum gıda bilimi severlere faydalı olacağına inanıyoruz.
İÇİNDEKİLER
Bölüm 1 Turk Dunyasında Geleneksel Gıdala
Fatma Seda ERGENEKON
Mustafa F. AKYÜZ
Bölüm 2 Balkanlarda Geleneksel Et Urunleri
Güzin İPLİKÇİOĞLU ARAL
U. Tansel ŞİRELİ
Bölüm 3 Balkanlarda Geleneksel Sut Urunler
Fatma Seda ERGENEKON
Evren ÖZDEMİR
Bölüm 4 Cin ve Rusya Turk Ozerk Devletlerinde
Geleneksel Et Urunleri
Fatma Seda ERGENEKON
Eray BURTAÇGİRAY
Bölüm 5 Cin ve Rusya Turk Ozerk Devletlerinde
Geleneksel Sut Urunleri
Adalet DIŞHAN
Mustafa Feyzullah AKYÜZ
Zafer GÖNÜLALAN
Bölüm 6 Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti’nde
Geleneksel Et Urunleri
Halil Doruk KAYNARCA
Canan HECER
Bölüm 7 Kıbrıs Turk Cumhuriyeti’nde
Geleneksel Sut Urunleri
Fatma Kaya YILDIRIM
Canan HECER
Bölüm 8 Macaristan'da Geleneksel Et Urunleri
Ali GÜCÜKOĞLU
Özgür ÇADIRCI
Bölüm 9 Macaristan’da Geleneksel Sut Urunleri
Şebnem PAMUK
Bölüm 10 Orta Asya’da Geleneksel Et Urunleri
Ümit GÜRBÜZ
Bölüm 11 Orta Asya’da Geleneksel Sut Urunleri
Yusuf BİÇER
Bölüm 12 Turkiye’de Geleneksel Et Urunleri
Yusuf DOĞRUER
A. Ezgi TELLİ
Bölüm 13 Turkiye’de Geleneksel Sut Urunleri
Bahar ONARAN ACAR
Evren ÖZDEMİR
Fatma Seda ERGENEKON
| ISBN | 9786253755898 |
| Basım Yılı | 2025 |
| Sayfa Sayısı | 487 sayfa renkli kuşe 160x235 mm |
| Editör(ler) | Prof. Dr. Fatma Seda ERGENEKON |