Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Veteriner Hekimlik

Koyun ve Keçi Hekimliği Daha büyük görüntüle

Koyun ve Keçi Hekimliği

9789752778238

Güneş Tıp Kitabevi

1 350,00 TL


KDV Hariç: 1 350,00 TL

"Koyun ve Keçi Hekimliği” başlıklı kitabımız alanında gerçekten söz sahibi olan ve kendi konularında uzman akademisyenlerin katılımıyla hazırlandı. Yoğun bir çalışma temposu içerisinde ve titiz bir çalışmayla konular ele alındı ve yazıldı. Mümkün olduğunca güncel bilgiler, hem klinisyen meslektaşlarımıza yönelik pratik yaklaşımlarla; hem de eğitim hayatındaki öğrencilerimize yönelik olarak sunuldu. Bu alandaki bilimsel boşluğu da dolduracak kaynak bir kitap olarak şekillendi.

Alanında en çok satan "Kedi Köpek Hekimliği” kitabından sonra merak ve ilgiyle beklenen muhteşem kaynak "Koyun ve Keçi Hekimliği” çıktı!


Eser 21 Bölümden oluşacak şekilde hazırlandı. 
Genel kapsamı itibariyle; ülkemizdeki koyun ve keçi ırkları; klinik tanıda son derece önemli olan biyokimyasal parametreler ve bunların pratik anlamda yorumlanmaları ile fizyolojik parametreler ve değerlendirmeler; sistemlere göre iç hastalıkları ve sağaltım uygulamaları; anestezi, analjezi, ötanazi; üreme ve reprodüksiyon bozuklukları ile tedavileri; beslenme bozuklukları; meydana gelebilecek zehirlenmeler ve sağaltım uygulamaları; paraziter hastalıklar ve sağaltım uygulamaları; aşılama programları ayrı başlıklar halinde sunuldu. Hastalıklara ilişkin değerlendirmeler; hastalığın tanımı, klinik bulguları, tanı ve sağaltımları şeklinde yapıldı. Sağaltımda kullanılacak ilaçlar konusunda mümkün olduğunca örnek reçeteler de yine bu eser içerisinde verildi. Bununla birlikte reçete yazımında hastanın bir bütün olarak değerlendirilmesi öncelikle düşünüldüğü için; örnek reçete yazımı her hastalık için mümkün olmadı. Diğer taraftan koyun ve keçilerde kullanılabilecek ilaçlar da bir bütün halinde tablolar şeklinde sunuldu. 
Kitap bütünlüğü içerisinde mümkün olduğunca dil birlikteliği sağlanmaya çalışıldı; ancak multidisipliner bir çalışma olması, farklı birimlerden öğretim üyelerinin bir araya gelmesi nedeniyle özellikle ilaç isimlerinin yazımında yazarlar kendi bilim dallarının alışkanlıkları ve gelenekleri itibariyle orijinal isimleri de kullanma durumunda kaldılar. Bu durum elbette bilimsel anlamda bir yanlışlık değil; ancak Kitapta bir farklılık olarak yer aldı. Okurların bu durumu da anlayışla karşılayacağını ümit ediyoruz.

Kitabı Kapsamlı ve Mükemmel Yapan Temel Özellikleri:
• Koyun ve Keçi Irkları
• İlaç Kullanım Seçenekleri
• Biyokimyasal Parametrelerin Pratikteki Yorumu
• İç Hastalıkları ve Sağaltım Uygulamaları
• Hematolojik Değerlendirmeler
• Reproduksiyon ve Üreme Sistemi Hastalıkları ile Sağaltım Uygulamaları
• Zehirlenmeler ve Sağaltım Yaklaşımları
• Koyun ve Keçiler için Mevcut İlaçlar
• Paraziter Hastalıklar 
• Anestezi Uygulamaları

ISBN9789752778238
Basım Yılı2021
Basım SayısıGüncellenmiş 2. Baskı
Sayfa Sayısı1008
Kitap DiliTürkçe
Editör(ler)Prof. Dr. Ender Yarsan
Ebat "cm"16*3*24 karton kapak

Yorum Yaz

Koyun ve Keçi Hekimliği

Koyun ve Keçi Hekimliği

Yorum Yaz