Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Veteriner Hekimlik

Yarış Atı ve Genel At besleme-Beslenme Hastalıkları Daha büyük görüntüle

Yarış Atı ve Genel At besleme-Beslenme Hastalıkları

9786058838130

Yazarın Kendi Yayını

140,00 TL


KDV Hariç: 140,00 TL

İÇİNDEKİLER ve ÖNSÖZ


AT - GENEL ÖZELLİKLER, IRKLAR VE AKTİVİTELERİ 1
SİNDİRİM SİSTEMİ, ENERJİ-BESİN MADDE İHTİYAÇLARI VE YEMLER 23
YARIŞ ATI VE DİĞER AT GRUPLARININ BESLENMESİ 89
TAY BESLEME 95
KISRAK BESLEME 109
AYGIR BESLEME 128
YAŞLI ATLARIN BESLENMESİ (GERİATRİK BESLEME) 132
AT ETİ İÇİN AT BESLEME (AT BESİSİ) 133
ATLARIN TABLOLAR HALİNDE ENERJİ VE BESİN MADDE İHTİYAÇLARI 135
YARIŞ ATI BESLENMESİ 138
ZEVK İÇİN BİNİLEN ATLARIN BESLENMESİ 208
ÇEKİ ATLARI (DRAFT) VE PONİLERİN YARIŞ ATLARINDAN (LIGHT HORSES) ENERJİ-BESİN MADDE İHTİYAÇLARI BAKIMINDAN FARKLILIKLARI 209
YARIŞ ATLARI VE FARKLI AT GRUPLARI İÇİN RASYON ÖRNEKLERİ 211
EŞEK VE KATIR BESLEME 272
ATLARDA VE DİĞER TEK TIRNAKLILARDA BESLENMEYE
BAĞLI HASTALIKLAR 285
AT BESLEMEDE KULLANILAN YAYGIN YEMLERİN ENERJİ
VE BESİN MADDE DEĞERLERİ 329

ÖNSÖZ
Ülkemizde yakın zamanda neredeyse unutulmaya yüz tutmuş at, artık gün geçtikçe değeri ve seveni artan bir hayvan haline gelmektedir. Yarış atı ülkemizde milyarlarca dolarlık bir sektör haline gelmiştir.
Bu kitap, at sahiplerinin daha çok beslenme konusunda sıkça dile getirdiği soruların cevapları niteliğindedir. Bu kitabın temel hedefi hangi düzeyde olursa olsun ata sevgi ve merak duyanlar, at sahipleri, biniciler, at yemi sektör mensupları, meslektaş ve öğrencilerin faydalanmasını sağlamaktır. Bu kitapta kullanılan dil, basite indirgenmiş ve at severlerin anlayabileceği düzeyde tutulmaya çalışılmıştır.
Bu kitaptaki organizasyon, önce at hakkında genel ve geniş bilgilerin sunulması ve akabinde yarış atları dâhil diğer at gruplarının beslenmesi şeklindedir. Atların beslenmesine geçmeden önce detaylı bilgiler verilmesi gerek atı tanımak gerekse beslemeyi anlamak için gereklidir. Bu yüzden okuyucuların at besleme bölümüne geçmeden önce mutlaka genel kısımları okumaları tavsiye edilir.
Okuyuculara daha pratik bilgi sunması bakımından, yarış atları dâhil bütün at gruplarına ait (tay, kısrak, aygır, yarış atı vb.) rasyon örnekleri verilmiştir. Bu rasyonların çoğu, at besleme konusunda bilgisi olmayanlar tarafında dahi hazırlanabilecek düzeyde tutulmuştur.
Beslenmeye bağlı hastalıklar beslemenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu yüzden okuyacağınız kitapta at beslemesine bağlı problemlerin detaylandırıldığı bir bölüm de mevcuttur. Bu kitapta ayrıca poni ve çeki-iş atları diğer atlarla karşılaştırmalı olarak beslenme bakımından detaylandırılmıştır. Özel bir bölümde eşek ve katır beslenmelerine de yer verilmiştir.
Bu kitaptaki bilgiler tavsiye niteliğinde olup, at severlerin kitaptaki bilgileri uygulama noktasında karşılaşacağı sorunlardan yazar sorumlu değildir. Her atın beslenme şartları, çevresel etkenler, yem farklılıkları, atın psikolojisi, ata bakım ve davranışlar aynı olamaz. Bu manada at sahipleri, kendi şartlarına uyan en doğru tercihi yapmalı, rasyonda kullanılan yemlerin analizini yaptırmalı ve gerektiğinde danışmanlık hizmeti almalıdır. At besleme aynı zamanda bir sanattır. Bilim ve sanatın buluşturulduğu bu kitabın, at severlere faydalı olmasını ve bilim dünyasına katkı sağlamasını diliyorum.
Prof. Dr. Osman KÜÇÜK

ISBN9786058838130
Yazar(lar)Osman Küçük

Yorum Yaz

Yarış Atı ve Genel At besleme-Beslenme Hastalıkları

Yarış Atı ve Genel At besleme-Beslenme Hastalıkları

Yorum Yaz