Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Kardiyoloji   

EKG AKIL NOTLARI Daha büyük görüntüle

EKG Akıl Notları

9789752776241

Güneş Tıp Kitabevi

Tükendi

EKG AKIL NOTLARI
EKG yorumlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı.
EKG öğrenmek için en doğru kaynağa ŞİMDİ ULAŞTINIZ!

EKG öğrencilik yıllarından başlayarak her hekim için çekici, merak uyandıran, ancak bir o kadar da güçlükler barındıran bir alandır. 
Uzaktaki sevgili gibi çok sevilir; ancak erişilmesi zordur; çabuk unutulur. 
Oysa tıbbın en akılcı, fizik ve matematik kurallarına en uygun alanı EKG’dir. 
Klinik bilgiyle anlam katılarak öğrenildiği takdirde aslında EKG zihinsel olarak son derece keyifli, klinik olarak da çok verimli bir tanı yöntemidir.
EKG mesleğimizdeki en önemli tanısal araçlardan biridir. Hangi alanda çalışırsak çalışalım, ister acil tıp, ister anestezi olsun; ister kardiyolog veya iç hastalıkları uzmanı olalım ister aile hekimi olalım, EKG her durumda bize gereklidir ve yardımcıdır.

Elinizdeki kitap hekim adayları ve genç hekimler için, sahadaki uzman meslektaşlarımız için hazırlanmıştır. Yardımcı sağlık çalışanlarımızın da kitaptan yararlanacaklarını umut ediyoruz.

Sahadaki meslektaşlarımızın talepleri doğrultusunda kitabın teorik bilgi yoğunluğu değil, klinik yararlılığı ön planda tutulmuştur. Kıvançla söyleyebiliriz ki tüm EKG görselleri kendi hastalarımıza ait orijinal kayıtlardır. Kitabın bölümleri ve tüm EKG içeriği sahadaki gereksinimine göre düzenlenmiştir. EKG örneklerinin tamamı gerçektir. Hatta öyle ki EKG görselleri “dijitalize edilmeden” gerçek haliyle kitaba alınmıştır. Gerçek hayatta karşımıza çıkacak şekilde artefaktlı, bazen silik ve lekeli halde. Çünkü tanıya ulaşırken elimizde simülasyon EKG’ler değil gerçek EKG’ler olacak.

Bazı EKG’lerin klinik öyküleri kısaca aktarılmış ve böylece bir EKG’deki olası klinik tabloların ve deneyimin paylaşılmasına özellikle çaba gösterilmiştir. 
Elinizdeki kitap, gerçek hayatta her yerde sıklıkla karşılaşabileceğimiz EKG’lerin bir bakıma klinik öykülerinin toplamıdır. 
EKG’yi yeniden keşfetmeniz, EKG’den daha çok keyif almanız umuduyla.

Neden EKG Akıl Notları?:

Klinik Temelli Akılcı Anlatım
Sahadaki Gereksinimlere Göre Düzenlenmiş İçerik
Gerçek EKG’ler
Sık Karşılaşabileceğiniz EKG Olguları
Tamamı Renkli Format
Kitabın İçindeki Temel Konular:

Doğru EKG Kaydı ve Yorumlaması 
Aksiyon Potansiyelinin Kalpte Yayılması ve Kalbin Elektroanatomisi
Yüzeyel EKG Bulguları ve Kalp Ekseni 
Normal EKG Bulguları: Normal EKG’yi Nasıl Tanıyalım? 
Aritmiler 
Miyokard İnfarktüsü 
Hipertrofi ve Dilatasyon Bulguları 
Atriyoventriküler Bloklar ve Atriyoventriküler Ayrışması (Disasosiyasyon)
Dal Blokları ve Dalcık Blokları 
Hastalıktan EKG’ye

ISBN9789752776241
Basım Yılı2016
Sayfa Sayısı182
Kitap DiliTürkçe
Editör(ler)Prof. Dr. Ali Serdar FAK

Yorum Yaz

EKG Akıl Notları

EKG Akıl Notları

Yorum Yaz