Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Sağlık ve İletişim Öyküleri Daha büyük görüntüle

Sağlık ve İletişim Öyküleri

9786059942799

Akademisyen Kitabevi

150,00 TL

120,00 TL

-20%


KDV Hariç: 120,00 TL

İletişim problemlerini hayatımızın her alanında görebiliyoruz. Eşler arasında, çocuk ve ebeveynler arasında, öğrenci-öğretmen arasında, iş yerlerindeki çalışanlar arasında, yani insanın olduğu her yerde iletişim sorunlarına rastlayabilmemiz mümkün. İletişim problemlerinin bu denli fazla oluşu tek başına konuşmanın insan ilişkilerinde yeterli olmadığı gerçeğine ulaştırıyor bizi. Mevlana, asırlar öncesinden “Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındaki­nin anlayabildiği kadardır.” diyerek iletişimin bu çok yönlü ilişkiler ağını gözler önüne sermiştir. Aslında karmaşık bir sosyal beceri sa­natıdır iletişim.

İnsanların birbirlerini yanlış anlamaları için en az dokuz ihtimal olduğu söylenir. Düşündüğünüz, söylemek istediğiniz, söylediğinizi sandığınız, söylediğiniz, karşınızdakinin duymak istediği, duyduğu, anlamak istediği, anladığını sandığı ve anladığı arasında devasa büyüklükte uçurumlar vardır. İnsanların doğru iletişim kurabilmesi için bu dokuz ihtimal arasındaki koca uçuruma düşmemesi gerekir.

Sağlık ve İletişim öykülerinin hasta, hasta yakını ve sağlık perso­neli arasındaki yanlış anlama ihtimallerini ve derin uçurumları bir nebze de olsa daraltabilmesini umut ediyoruz. Ya da en azından iletişim sorunlarımızda kendimize batırdığımız iğneleri sunabilme­sini…

ISBN9786059942799
Basım Yılı2016
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı155
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Prof. Dr. Ahmet Kızılay
BISACMED000000, BIO003000
DOI

Yorum Yaz

Sağlık ve İletişim Öyküleri

Sağlık ve İletişim Öyküleri

Yorum Yaz