Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Klinik Nöropsikoloji ve Nöropsikiyatrik hastalıklar Daha büyük görüntüle

Klinik Nöropsikoloji ve Nöropsikiyatrik hastalıklar

9789752777156

Güneş Tıp Kitabevi

800,00 TL


KDV Hariç: 800,00 TL

Son yıllarda en hızlı gelişen Nörolojik Bilimler içinde olan, Klinik Davranış ve Kognitif Bilimleri Ülkemizde de büyük bir ilgi alanı içine girmiştir.

Ülkemizde de son yıllarda birçok nöropsikolojik testin Türkçe ‘ye uyarlanması ve toplumsal geçerlilik çalışmalarının yapılması, bilimsel araştırmaların ve bu alandaki gelişmelerin hızlanmasına yol açmıştır. 
Bu eser bu alanda yapılmış en kapsamlı ve güncel kaynak kitap olma özelliğine sahiptir.

Bu kitap da özellikle 3 ana bölümden oluşturulmuştur. 
• Birinci bölümde, temel kavramlara değinilmiş
• İkinci bölümde Klinik Nöropsikolojinin Dünya’da ve Ülkemiz ’de hangi testlerle ve ölçeklerle değerlendirildiği işlenmiştir. Bu konuda, ana kaynaklara dayanılarak kinik nöropsikolojik testlerin ayrıntısına girilmiştir. Klinik Nöropsikoloji laboratuvarında kullanılan testlerin, özellikle Türkçe ’ye uyarlamaları sunulmaya çalışılmıştır. Türkçe olmayan ve geçerlilik çalışmaları bulunmayan testlerin, ayrıntılarından özellikle kaçınılmıştır. 
• Üçüncü bölümde ise, klinik uygulamada karşımıza çıkan değişik nörolojik ve psikiyatrik hastalıkların bilişsel bozuklukları ayrıntılı olarak işlenmiştir. Bu hastalıkların klinik ayrıntılarına da kısmen değinilmiştir. 
• Klinik Nöropsikoloji laboratuvarında kullanılan testlerin, özellikle Türkçe ‘ye uyarlamaları tekrar gözden geçirilerek kitapta sunulmuştur. Türkçe olmayan ve geçerlilik çalışmaları bulunmayan testlerin, ayrıntılarından özellikle kaçınılmıştır.
• Nörolojik ve psikiyatrik hastalıkların bilişsel bozuklukları ayrı bir bölümde ayrıntılı olarak gözden geçirilmiştir. 

Değişik alanlarda çalışan değerli meslektaşlarımızın katkısıyla bu kitap uzun emekler sonucunda hazırlanmıştır. 

ISBN9789752777156
Basım Yılı2018
Basım Sayısı2
Sayfa Sayısı656
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)Prof.Dr. Emre Kumral

Yorum Yaz

Klinik Nöropsikoloji ve Nöropsikiyatrik hastalıklar

Klinik Nöropsikoloji ve Nöropsikiyatrik hastalıklar

Yorum Yaz