Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Tiroit Daha büyük görüntüle

Tiroit

9789754209976

Nobel Tıp Kitabevi

1 720,00 TL


KDV Hariç: 1 720,00 TL

Editörlüğünü üstlendiğim "TİROİT Hastalıkları ve Cerrahisi" isimli kitabın yayınlandığı tarihten bu yana geçen süre içinde tiroit ile ilgili oldukça fazla ve yeni bilgilerin birikmesi, bu bilgilerin önemli bir kısmının pratiğe yansımasından dolayı tiroit ile ilgili multidisipliner, yeni ve farklı bir kitabın hazırlanması gerektiği kanısına varılarak Yardımcı Editör Dr. Mehmet ULUDAĞ'la beraber hazırlıklara başlandı. Tiroitle ilgili temel bilimler, çocuk, erişkin, yaşlı ve gebelerde görülen tiroit hastalıkları ile bunların endokrinoloji, cerrahi, nükleer tıp ve diğer adjuvan yaklaşımlar açısından irdelenmesini sağlayacak konu başlıkları titizlikle seçilmeye çalışıldı. Bu bağlamda benign ve malign hastalıkların tanısında, medikal ve cerrahi tedavisinde kullanılmaya başlanan yeni teknolojilerin ayrıntılı bir şekilde ele alınması ve tartışmalı olan konularda farklı görüşlere olabildiğince yer verilmesi de amaçlandı. Bunlar arasında laboratuvar, görüntüleme yöntemleri ve ince iğne spirasyon sitolojisinin önemi, geleneksel, video yardımlı ve robotik tiroidektomi, tiroidektomide kullanılan enerji kaynakları, intraoperatif gama prob kullanımı, intraopera-sinir monitorizasyonu, boyun diseksiyonlarmın mantığı ve başta santral boyun diseksiyonu olmak üzere seçici boyun diseksiyonları ve bunlarla ilgili komplikasyonlar, tiroit kanserlerinin izlenmesi, ileri tiroit kanserlerine medikal ve cerrahi yaklaşımlar ile potansiyel hedeflenmiş yeni tedaviler sayılabilir. Bu çerçevede bilgi deneyimlerinin en üst düzeyde olduğundan kuşku duyulmayan yazarlar kendilerinden iste-nen konuları büyük bir titizlik ve özveri ile hazırlayıp ilettiler.

 

Bilgisayar teknolojisinin büyük aşamalar kaydettiği günümüzde bu teknolojiden yararlanılarak bölümlerin farklı renklerle sunulmasına ve hazırlanan tabloların da renklen-dirilerek kolay izlenebilir bir hale gelmesine çalışıldı. Ayrıca kitapta yer alan şekillerin önemli bir bölümü bilgisayar ortamında tarafımızdan hazırlanarak renklendirildi.

 

Oldukça uzun sayılabilecek bir hazırlıktan sonra ortaya çıkan ve büyük çoğunluğu son yıllara ait olan kaynakların yer aldığı bu kitabın tüm meslektaşlarımıza yaralı olacağı umudunu taşımaktayız.

ISBN9789754209976
Basım Yılı2013
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı1050
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)Adnan İşgör, Mehmet Uludağ

Yorum Yaz

Tiroit

Tiroit

Yorum Yaz