Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Eczacılık Kitapları

Organik Kimya Daha büyük görüntüle

Organik Kimya

9786051335544

Nobel Akademik Yayıncılık

224,00 TL

190,40 TL

-15%


KDV Hariç: 190,40 TL

Temelde Tıp, Veterinerlik, Diş Hekimliği ve Eczacılık gibi biyolojiye dayalı eğitim yapan fakültelerdeki öğrencilere yararlı olması amacıyla hazırlanan Organik Kimya kitabı, Temel ve Organik Kimya olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm bir elementin tüm niteliklerini gösteren en küçük yapı taşı atomların yapısı ile başlayarak kimyasal bağlar, asitler ve bazlar, önemli fizikokimyasal ilkeler, analitik yöntemlerle termodinamik konularını kapsamaktadır.
İkinci bölümde C-Kimyası olarak da tanımlanan organik kimyanın temel ilkeleri, izomeri, biyolojik açıdan önemli organik madde grupları ile bu gruplara özgü reaksiyonlar, canlıların yapısında yer alan amino asitler ve monosakkaritler gibi monomer, proteinler, polisakkaritler ve nükleik asitler gibi polimer yapılı biyokimyasal açıdan önemli moleküler yapılar, kısa ve öz olarak verilmeye çalışılmıştır.
Kimyasal reaksiyonlar sırasında molekül yapılarında oluşan değişimlerin daha belirgin şekilde görülebilmesi ve şekillerin daha rahat izlenebilmesi amacıyla renkli olarak hazırlanan konuların biyolojik ve biyokimyasal açıdan önemi de vurgulanmaya çalışılan kitabın biyolojiye dayalı eğitim yapan fakültelerdeki eğitime katkı vereceği ve bu konudaki açığı kapatacağı düşünülmektedir.
ISBN9786051335544
Basım YılıKasım, 2015
Basım Sayısı2. Baskı
Sayfa Sayısı288 - Renkli
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Behiç SERPEK

Yorum Yaz

Organik Kimya

Organik Kimya

Yorum Yaz