Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Histoloji ve Embriyoloji

Kök Hücre Daha büyük görüntüle

Kök Hücre

9786257409629

Akademisyen Kitabevi

1 000,00 TL

800,00 TL

-20%


KDV Hariç: 800,00 TL

ÖNSÖZ

Birinci baskısı 2014 yılında okuyucuyla buluşan KÖK HÜCRE. Biyolojisi, Türleri ve Klinik Kullanımları geçtiğimiz yedi yıl içinde sizlerden çok büyük ilgi gördü. Satış grafiklerini izlemesem de bana ulaşan geri bildirimlerin zaman içindeki seyri yayınlandıktan özellikle bir iki yıl sonra çok yaygın okunmaya başladığını gösterdi. O kadar çok beğeni aldım ki, bunları buraya taşımam çok zor. Birçok üniversitede yüksek lisans ve doktora programlarının temel kitabı olduğunu mutluklukla öğrendim.

 

Öncelikle mezuniyet sonrası öğrencilerini ve uzmanları hedefleyerek yazmış olduğum bu kitap, özelllikle tıp fakültesi eğitimlerinde giderek popülerleşen ve adından çok söz ettiren kök hücrelerden sonra öğrencilerimizin de ilgisini çekmeye başladı. Son yıllarda kök hücre konusunda çok sayıda öğrenci topluluğu

kuruldu. Bunların yapmış olduğu sempozyumlarda imzaladığım kitapların öğrenciler tarafından da büyük ilgiyle okunduğunu görmek beni çok memnun etti. Buradan yola çıkarak kitabın yanı sıra daha güncel br kaynak olabilmesi amacıyla 2014 yılından başlayarak Kök Hücre E-Bülteni’ni (KHB) yayınlamaya başladık. Kitap temel ve kapsamlı bilgileri akademik düzeyde sunarken KHB günceli daha samimi bir dille kısaca sunma görevini üstlendi. 2021 itibariyle 40. sayısına ulaşan KHB’nin izleyicisi de 2500’ü aşmış durumda.

 

Benim cephemden bakıldığında kök hücre alanındaki yazı faaliyetleri hiç kesilmeden sürmek zorunda. Ancak diğer akademik faaliyetler ve her geçen gün artan iş yükümüz zaman zaman bu yazım görevlerimizi tehdit etme noktasına geliyor. Öye yandan, kitaba olan yoğun talep, 2020 itibariyle ilk baskısının (3000 adet) tükenmesine neden oldu. Akademisyen Kitabevi ve diğer dağıtıcılar stoklarındaki kitapları sonuna kadar tükettileri bilgisini bana ilettiler. Lisans öğrencilerimizin ve bu alana katılan yeni yüksek lisans, doktora ve tıpta uzmanlık öğrencilerinin artan talepleri üzerine kitabı yeniden basma kararı aldım. Bunu yaparken dış görünümünü yenilemenin yanı sıra gözüme çarpan yazım hatalarını düzelttim ve Ek-5’teki gelişmeleri güncelledim. Kitabın bu haliyle bir süre daha bu alandaki bilgi boşluğunu karşılayabileceğini düşünüyorum. Bundan sonraki aşama, kitabın güncel bilgilerle yeniden ele alınarak 3. baskısını yazmak olacaktır.

O günleri de görmek ümidiyle.

 

Prof.Dr. Alp Can

Ankara - 2021

İÇİNDEKİLER

KISIM I KÖK HÜCRE BİYOLOJİSİ

1. Bölüm Giriş ve Tanımlar

2. Bölüm Hücrelerde Gelişim Hiyerarşisi

3. Bölüm Moleküler Hücre Biyolojisine Kısa Bakış

4. Bölüm Kök Hücrelerin Temel Özellikleri

5. Bölüm Kök Hücre Nişi

6. Bölüm Kök Hücrelerin Yaşam Döngüsü, Stres ve Yaşlanma

 

KISIM II KÖK HÜCRE TÜRLERİ

7. Bölüm Pluripotent Kök Hücreler

8. Bölüm Uyarılmış Pluripotent Kök Hücreler

9. Bölüm Embriyo ve Fetüs Kaynaklı Multipotent Kök Hücreler

10. Bölüm Yetişkin Kök Hücreler

KISIM III KÖK HÜCRELERİN YETİŞKİN VÜCUDUNDAKİ DAĞILIMI VE TEDAVİDEKİ YERLERİ

11. Bölüm Kemik İliği ve Kordon Kanı Kök Hücreleri

12. Bölüm Mezenkimal Kök Hücreler

13. Bölüm Kas ve İskelet Sistemindeki Kök Hücreler

14. Bölüm Kalp ve Damar Sistemindeki Kök Hücreler

15. Bölüm Sinir Sistemindeki Kök Hücreler

16. Bölüm Sindirim Sistemindeki Kök Hücreler

17. Bölüm Epitel Dokularındaki Kök Hücreler

18. Bölüm Testis ve Ovaryumdaki Kök Hücreler

19. Bölüm Kanser Kök Hücresi

Ekler

Dizin

ISBN9786257409629
Basım Yılı2021
Basım Sayısı2
Sayfa Sayısı729
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Prof. Dr. Alp CAN
DOI10.37609/akya.259

Yorum Yaz

Kök Hücre

Kök Hücre

 

Yorum Yaz