Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Yogun bakım infeksiyonlari Daha büyük görüntüle

Yogun bakım infeksiyonlari

9756986948

Bilimsel Tıp Yayınevi

Tükendi

23,15 TL

18,52 TL

-20%


KDV Hariç: 18,52 TL

Mantar infeksiyonları sağlık hizmeti ile ilişkili infeksiyonlar içinde giderek artan oranları nedeniyle önem kazanmaktadır. Bu artıştan medikal tedavilerdeki gelişmelere bağlı olarak yaşam süresinin uzaması ve mantar infeksiyonlarına duyarlı popülasyonun artması, immünsüpresif olmayan kritik hasta gruplarında artan invaziv girişim sayısı, hastanede kalış süresinin uzaması gibi çeşitli faktörler sorumludur. Kandidemi için risk faktörleri arasında antimikrobiyal ajanların kullanımı, kortikosteroidler, kemoterapi, hematolojik ve solid organ maligniteleri, nötropeni, büyük cerrahi operasyonlar veya yanıklar, mekanik ventilasyon, yoğun bakım ünitesinde kalış (özellikle cerrahi veya yenidoğan) santral venöz kateter uygulamaları, hemodiyaliz, daha önceki kandida kolonizasyonu sayılabilir. Bunlar içinde yoğun bakım ünitesinde kalış süresi, tek başına bağımsız risk faktörüdür.

 

Aspergilloz da klasik immünsüprese hasta grubu dışında yoğun bakım hastalarında, örneğin; mekanik ventilasyon uygulanan kronik obstrüktif akciğer hastalığı olgularında her geçen gün daha fazla bildirilmektedir.

Sonuçta yakın zamana kadar kanser ve transplantasyon alıcılarında gelişen infeksiyonların etkeni olarak anılan mantarlar bugün yoğun bakım ünitelerinde izlenen hastalarda da önemli oranda infeksiyon etkeni olarak karşımıza çıkmaktadır. Artan sıklığının yanı sıra neden olduğu mortalitenin ve maliyetin yüksekliği mantar infeksiyonlarının artan öneminin bir başka nedenidir. Buna bağlı olarak artan konu ile ilgili araştırma sayısının her geçen gün artmasıyla birlikte ulaşılacak ve güncellenecek yeni bilgi havuzlarını oluşturmaktadır.

 

Bu kitap yoğun bakım ünitesinde gelişen infeksiyonları tedavi eden uzman hekimlere yönelik olarak oluşturulan Yoğun Bakım İnfeksiyonlarının özel başlıklarla ele alındığı kitap serisinin 4. ürünüdür. Fungal İnfeksiyonlar, konusunda uzman, her biri diğerinden değerli yazarlar tarafından güncel kaynaklar desteğinde kaleme alınmıştır. Dünyaca kabul gören ortak yaklaşımların paylaşılmasını sağlamak en önemli hedeflerdendir.

ISBN9756986948
Basım Yılı2005
Sayfa Sayısı1090
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Prof. Dr. İftihar KÖKSAL Prof. Dr. Nahit ÇAKAR Prof. Dr. Dilek ARMAN

Yorum Yaz

Yogun bakım infeksiyonlari

Yogun bakım infeksiyonlari

Yorum Yaz