Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Anesteziyoloji ve Ağrı

Klinik Anestezi Daha büyük görüntüle

Klinik Anestezi

9789753490924

Logos Yayıncılık

1 750,00 TL

1 400,00 TL

-20%


KDV Hariç: 1 400,00 TL

Klinik Anestezi - Zeynep Kayhan

Kitap planlanırken, çeşitli bölümlerde tekrarlar önlenmeye çalışılmış, büyük sistemlerle ilgili genel bilgiler, anestezinin bu sistemlere etkileri, bu sistemlerin fonksiyon bozukluklarında anestezi ve kendilerinde yapılan cerrahi girişimlerde anestezi konuları bir araya toplanmıştır. Yoğun bakım konusu, bu kitabın amacı olmayıp bir anestezi uzmanının karşılaşabileceği durumlar ile ilgili konulara değinilmekle yetinilmiştir. Anestezi uygulaması ve yoğun bakımın ortak konuları olan endotrakeal entübasyon, kardiyak arrest, kardiyopulmoner canlandırma, sedasyon, analjezi, kas gevşemesi, mekanik solunum, postoperatif bakım, sıvı-elektrolit ve asit-baz dengesi gibi konulara kendi başlıkları altında değinilmiştir.

Birinci ve genişletilmiş ikinci baskıdan (1997) sonra yoğun bir talep sonucu kitap kısa sürede tükenmiştir. İkinci baskıda 120 sayfalık bilgi ve 40 yeni şekil eklenmiştir. Bilgilerin, bir yayının baskıdan çıkmasından sonra, daha mürekkebi kurumadan değiştiği günümüzde yeni baskı yapmanın güçlüğü ortadadır. Yine de anestezi toplumuna bir katkıda bulunabilme heyecanı ile üçüncü ve son! baskı işine giriştim. Bu süreçte kitabın her bölümü gözden geçirilmiş, kaynaklar güncellenmiş, bazı geniş bölümler okumayı kolaylaştırmak için bölünmüş ve bazı yeni bölümler eklenmiştir. Sonuçta 200 sayfalık bilgi ve 20 şekil eklenmiştir. Şekil yönünden, okuma ve aramanın kolaylaştırılması için bazı değişiklikler yapılmış olmakla birlikte, birinci ve ikinci baskılardan aşina olunan format büyük ölçüde korunmuştur.

ISBN9789753490924
Basım Yılı2019
Basım Sayısı4.basım
Sayfa Sayısı1090
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)ZEYNEP KAYHAN

Yorum Yaz

Klinik Anestezi

Klinik Anestezi

Yorum Yaz