Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum   

Koç Klinik Olgu Çözümleri Obstetrik Ve Jinekoloji Daha büyük görüntüle
Göz Gezdir

Koç Klinik Olgu Çözümleri Obstetrik Ve Jinekoloji

9786053971474

Akademisyen Kitabevi

500,00 TL

400,00 TL

-20%


KDV Hariç: 400,00 TL

AYŞE ENDER YUMRU

Birçok obstetrisyen ve jinekolog için kadın sağlığının çekiciliği, uzmanlığımızın farklılığını oluşturmaktadır. Obstetri ve jinekoloji, hastalara medikal ve cerrahi bakımın kombinasyonunu sağlar. Hasta profili; sağlık kontrolü için destek almak için başvuran sağlıklı ve zayıf bayan hastalardan, ciddi preeklampsi ile akut rüptüre ektopik gebelik gibi acil durumları olan hastalara kadar değişim göstermektedir.

Bakımı geliştirmek için sağlam bilimsel bilginin önemi “İngiliz obstetriğinin babası” olan William Smellie tarafından 18.yüzyılda vurgulanmıştır.“Ebe olmak isteyen kişi, herzaman olmasa da birçok vakada obstetrik sanatla ilişkisi nedeniyle öncelikle anatominin ustası olmalı, cerrahi ve fizikte yeter- li  bilgiyi  kazanmalıdır.”demektedir  (A  Treatise on the Theory and Practice of Midwifery.William Smellie 1752).

Obstetrik, jinekoloji ve cinsel sağlık sıklıkla normal fizyoloji ile birleşen tarama unsurları, sağlık öğütleri ve bilginin yanında obstetrik ve jinekolojik uygulamaya dayanmaktadır.

Obstetrik ve Jinekoloji: Klinik Olgu Çözümleri kitabındaki olgular, öğrenci ve stajerlere başlık ve semptom tabanlı yaklaşımda kaybedilebilen bütünsel yaklaşımı sunmaktadır. İlk bölümler hasta odaklı bölüme geçilmeden önce temel bilimleri ve hastaya yaklaşımı kapsamaktadır. Olgular kadın sağlığının  genişliğini  kapsayacak  ve  kliniklerde sık karşılaşılan senaryoları içerecek şekilde geliştirilmiştir. Okuyucuya ilk konsultasyondan, rasyonel tetkiklere ve yönetim planına, sonrasında da anahtar noktalara kadar sunulan bilgiler sayesinde mantıklı bir çalışma sunulmaya çalışılmıştır. Olgular tamamen hayali olmakla birlikte, hepsi önemli ya da sık prezentasyonlara ve temel ulusal referans kılavuzlara dayanmaktadır.

 

 

ISBN9786053971474
Basım Yılı2012
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı200
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)AYŞE ENDER YUMRU
BISACMED033000
DOI

Yorum Yaz

Koç Klinik Olgu Çözümleri Obstetrik Ve Jinekoloji

Koç Klinik Olgu Çözümleri Obstetrik Ve Jinekoloji

Yorum Yaz