Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

101 Soruda Domuz Gribi Daha büyük görüntüle

101 Soruda Domuz Gribi

9789944211826

İstanbul Tıp Kitabevleri

Tükendi

7,00 TL


KDV Hariç: 7,00 TL

Reşat Özaras Fehmi Tabak
 

Biliyoruz pek önsöz okumayı sevmezsiniz. Ancak konu, gündemimize giren ve çıkmak bilmeyen domuz gribi olunca bu kısacık önsözü okursunuz diye düşünüyoruz.

Domuz gribi ile ilgili çok şey
konuşuldu. Ancak gördük ki sorular azalmadı. Uzun televizyon programlarından sonra bizi arayan sevgili dostlarımızın sayısı azalmadı, arttı. Peki, neden böyle oldu; uzun uzun tartışmalardan sonra insanların neden kafası daha fazla karıştı

Evet, her konuda düşünce özgür olmalı, herkes fikrini
rahatlıkla söyleyebilmeli. Ancak bilimden ve sağlıktan bahsediyorsak alt yapıyı bilmeden, kapsamı bilmeden yapılan fikir yürütmelerin ve görüşlerin insan sağlığını tehlikeye atabildiğini de görmemiz lazım. Geldiğimiz noktada, bazı görüş açıklayanların, domuz gribi özelinden başlayıp hızını alamayarak aşılama kavramını hatta modern tıbbı ve bilimi sorguladığını gördük. Sorgulamak, içinde bilgi ve biraz da insaf barındırınca daha güzel. Biz “bu binayı yaparken demiri ve çimentoyu yarı yarıya kullanmanın bir zararı olmayacağı” fikrini “özgürce” savunabiliriz ancak bu mühendislik bilimi açısından saçma bir özgür fikirdir. Aşılama fikrine reddiye yazanların, insanlığın örneğin çiçek ve çocuk felcinden neler çektiğini ve aşılama ile hangi noktaya gelindiğini bilmeleri gerekir. Tıp bilimi, yüzyıllar boyunca, emekle ve bilgiyle ışığını artırmaktadır; ona gözünü kapayan sadece kendine gece yapar.

Bu kitapta, sık sorulan soruları, detaylı araştırmalar yaparak, bilimsel verileri kaynak alarak, “kim, ne der” diye düşünmeden, sadece insanımıza yardımcı olmak maksadıyla cevaplamaya çalıştık. Hata insan içindir, sürç-ü klavye dahil her türlü hata için peşinen özür dileyerek, düzeltmelerinizi bir değerli hediye olarak kabul edeceğimizi bildirmek isteriz. Sağlık ve mutluluklar dileriz..

 

ISBN9789944211826

Yorum Yaz

101 Soruda Domuz Gribi

101 Soruda Domuz Gribi

Yorum Yaz