Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Radyoloji

Kas İskelet Sistemi Radyolojisi Daha büyük görüntüle

Kas İskelet Sistemi Radyolojisi

9786054084074

Habitat

Tükendi

115,00 TL

92,00 TL

-20%


KDV Hariç: 92,00 TL

Kas İskelet Sistemi Radyolojisi

Muskuloskeletal görüntüleme alanında geniş kapsamlı olgu tabanlı kaynak kitapdır.

Popüler Öğretici Atlas serisine son eklenen kitap olan Muskuloskeletal Görüntüleme Atlası, kas-iskelet sistemi hastalıklarının sık karşılaşılan şekillerine ve önemli nadir görülen hastalıklara genel bir bakış sağlamaktadır, internal eklem düzensizliği, tümörler, enfeksiyon, avasküler kemik, travma, artrit ve protezleri de içine alan geniş bir kategorik gruptan 130 olgu ile uluslararası alanda tanınmış yazarlar multimodaliter yaklaşımlarla okuyucuya ışık tutmaktadır. Her olgu prezentasyon belirtileri, radyolojik bulgular, tanı ve ayırıcı tanılara ait özlü tanımlamalar içerir. Kas-isekelet patolojisi ve güncel tedavi stratejileri ile birlikte en son girişimsel radyoloji tekniklerine dair bilgiler içermesi bu kitabı günlük pratik için seçkin bir kaynak haline getirmektedir.

Vurgular:

•    Klinisyenin her olgu için en iyi çoklu görüntüleme birleşimini seçmesine yardımcı olacak radyografi, ultrason, BT ve MR’nin kullanımına dair gerekli bilgiler

•    ‘İnciler ve Tuzaklar’ şeklinde listelenen önemli notlar okuyucuya tanı için rehberlik eder ve film yorumlamada hata yapmasını engeller

•    Yaygın ve nadir hastalıkların anahtar özelliklerini gösteren 900 görüntü, klinisyenin canlı olgulara yaklaşımı için paha biçilmez bir referans aracı sağlar

Hızlı başvuru ve tekrar için ideal bir kaynak olan bu kitap klinisyenler ile radyoloji, ortopedi, muskuloskeletal girişimsel radyoloji asistanları ile muskuloskeletal patoloji, romatoloji ve spor tıbbı asistanları için de çok değerli bir kaynaktır.

Peter L. Munk. M.D., CM., F.R.C.P.C., is Professor in the Departments of Radiology and Orthopaedics, University of British Columbia, and Head of Section of Musculoskeletal Radiology, Vancouver General Hospital and Health Science Center, Vancouver, British Columbia, Canada.

Anthony G. Ryan, M.B., B.C.H., B.A.O., F.R.C.S.I., M.Sc. (Engineering and Physical Sciences in Medicine), D.I.C., F.R.C.R., F.F.R.R.C.S.I., is Consultant Musculoskeletal and Interventional Radiologist, Waterford Tutor and Clinical Instructor in Radiology, the Royal College of Surgeons in Ireland, Dublin, Republic of Ireland.

Eğer 'Kas-lskelet Sistemi Radyoloji Atlası' kitabı 30-40 yıl önce yazılmış olsaydı, kuşkusuz ki şu andaki ciltten oldukça farklı olacak ve bir çok şekilde konuyu toparlamak daha kolay olacaktı. O zamanda yazılmış böyle bir kitapta ağırlıklı olarak direkt grafiler, nadiren tomogram, artrogram ve diğer nadir kullanılan görüntüleme teknikleri bulunacaktı. Şimdiki kitapta da direkt grafilerden bahsedilmekle birlikte, ağırlıklı olarak bilgisayarlı tomografi ve manyetik rezonans görüntüleme gibi kas-iskelet görüntülemesinde devrim yapan kesitsel görüntüleme metodlarından bahsedilmektedir.

Tüm kas-iskelet radyolojisini kapsayan tek bir kitap oluşturmak tabiki de imkansız olup bana evreni 3 örnekle anlatın sorusuna yanıt aramak gibi geliyor. Bu kitap kas-iskelet sisteminde değerlendirilen her klinik antiteye ait tüm görüntüleme bulgularının detaylı bir derlemesi değildir. Eğer öyle olsaydı, bu büyük görev için çok daha fazla sayıda yazar, çok daha fazla yıllar boyunca çok daha fazla sayıda cildi bitirmek için çalışacaklardı. Bizim yapmaya çalıştığımız ise geniş bir klinik durum grubunu bazı klinik görüntüleme bulguları ile göstermektir. Elbette ki bu kitap içerisinde tüm sık görülen hastalıklar bulunmamaktadır. Ancak çeşitlilik amacıyla birkaç adet nadir görülen durum da eklenmiştir. Bu atlas toplamda 130 olguyu sekiz ana başlıkta değerlendirmektedir. Her olguda tipik imajlar ile birlikte klinik ve görüntüleme özellikleri tartışılmıştır. Ayırıcı tanı ve bir kaç adet karakteristik referans eklenmiştir. Önem verilen özellikler olguya göre değişmektedir.

Bu kitap özellikle radyoloji eğitimi alanlar ve genel radyoloji çalışan ama kas-iskelet sistemine ilgi duyanlar için hazırlanmıştır. Biz ayrıca ortopedi gibi kas iskelet tıbbı ile ilgili çalışanlar için de yararlı olacağını umuyoruz.



 

ISBN9786054084074
Basım Yılı2010
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı669
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)Peter L. Munk.
Çeviri EditörüAhmet Nevzat Gürmen

Yorum Yaz

Kas İskelet Sistemi Radyolojisi

Kas İskelet Sistemi Radyolojisi

Yorum Yaz