Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Göz Hastalıkları   

Göz Hastalıkları ve Anti-VEGF Tedavi Daha büyük görüntüle

Göz Hastalıkları ve Anti-VEGF Tedavi

736

Tükendi

Editör(ler) : Prof. Dr. Murat KARAÇORLU, Doç. Dr. Serra ARF KARAÇORLU, Doç. Dr. Hakan ÖZDEMİR

GÖZ HASTALIKLARI ve Anti-VEGF Tedavi

"Anjiyogenezis" mevcut damarlardan yeni damarların üremesidir.
Yara iyileşmesi gibi birçok fizyolojik olayda rol oynar.
"Anjiyogenetik hastalıklar" ise patolojik yeni kan damarı oluşumlarının neden olduğu hastalıklardır. Prematüre retinopatisi, proliferatifdiabetik retinopati ve neovasküleryaşa bağlı maküla dejenerasyonu YBMD bu hastalıklardan en önemlileridir.
 
Antianjiyogenetik tedavi konsepti İ970li yıllarda kanserin potansiyel tedavi yöntemlerinden birisi olarak geliştirilmiştir. Birçok anjiogenik ajan olmasına karşın, günümüzde bunlardan en çok "Vasküler Endotelyal Büyüme Faktörü" VEGF olarak bilinen sitokin üzerinde durulmaktadır. VEGFin damar üremesini ve damar geçirgenliğini arttırıcı etkisi uzun zamandır bilinmektedir. Bu sitokinin inhibisyonu ile hastalıkların tedavi edilmesi çalışmaları da uzun yıllar önce başlatılmıştır. Bindokuyüzdoksanüç yılında fare Anti-VEGF monoklonal antikoru tümör büyümesini inhibe etmekte kullanılmış, daha sonra bir insan/aştırılmış monoklonal Anti-VEGF antikoru olan bevacizumab metastatik kolon kanserlerinin tedavisinde kullanılmaya başlanmıştır.

Anti-VEGF ajanların kullanıldığı en önemli patoloji neovasküleryaşa bağlı maküla dejenerasyonudur. Bu hastalığın tedavisinde çok önemli bir dönem başlatan fotodinamik tedavinin kullanıma girmesinden bir süre sonra pegaptanib, daha sonra ise ranibizumab kullanılmaya başlanmış ve özellikle bir pan Anti-VEGF olan ranibizumab ile çok olumlu sonuçlar elde edilmiştir. Günümüzde subfoveal neovasküler membranların primer tedavisinde Anti-VEGF monoterapi sık olarak kullanılmaktadır. YBMD dışında Anti-VEGF ilaçların damar üremesini baskılayıcı ve damar geçirgenliğini ve maküla ödemini azaltıcı özelliğinden yararlanmak amacı ile kullanıldığı diğer hastalıkların başında proliferatif diabetik retinopati ve diabetik maküla ödemi gelmektedir. Anti-VEGF ajanlar aynı sebeplerle prematüre retinopatisi, tıkayıcı damar hastalıkları, intraoküler enflamasyonlar ve göziçi tümörlerin tedavisinde, ayrıca kornea yeni damarlanmaları ve neovasküler glokomun tedavisinde kullanılmaktadır.
 

  • Anjiyogenesis ve VEGF
  • Ranibizumab
  • Pegabtanib
  • Bevacizumab
  • Yaşabağlı maküla dejenerasyonu ve Anti-VEGF Tedavi
  • Patolojik miyopi ve Anti-VEGF Tedavi
  • Diabetik retinopati ve Anti-VEGF Tedavi
  • Retina tıkayıcı damar hastalıkları ve Anti-VEGF Tedavi
  • Prematüre retinopatisi ve Anti-VEGF Tedavi
  • Anjioid streaks ve Anti-VEGF Tedavi
  • Üveitler ve Anti-VEGF Tedavi
  • Göz tümörler ve Anti-VEGF Tedavi
  • Kornea hastalıkları ve Anti-VEGF Tedavi
  • VEGF üzerinden etkili diğer tedavi yöntemleri
ISBN9786058892804
Basım Yılı2010
Sayfa Sayısı189
Kitap DiliTÜRKÇE
Yazar(lar)MURAT KARAÇORLU

Yorum Yaz

Göz Hastalıkları ve Anti-VEGF Tedavi

Göz Hastalıkları ve Anti-VEGF Tedavi

Editör(ler) : Prof. Dr. Murat KARAÇORLU, Doç. Dr. Serra ARF KARAÇORLU, Doç. Dr. Hakan ÖZDEMİR

GÖZ HASTALIKLARI ve Anti-VEGF Tedavi

"Anjiyogenezis" mevcut damarlardan yeni damarların üremesidir.
Yara iyileşmesi gibi birçok fizyolojik olayda rol oynar.
"Anjiyogenetik hastalıklar" ise patolojik yeni kan dama

Yorum Yaz