Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Tiroid El Kitabı 1-2 cilt Daha büyük görüntüle

Tiroid El Kitabı 1-2 cilt

9789759326104

İzmir Güven Bilimsel Yayınları

550,00 TL


KDV Hariç: 550,00 TL

 Tiroid hormonu dokuların büyüme, differansi-yasyon ve metabolizmasında önemli olan bir salgıdır. Eksikliğinde metabolizma yavaşlar, enerji tüketimi azalır, ısı oluşumu azalır, doku büyüme ve hücresel maturasyon, doku ve organ yenilenmesi durur veya çok yavaşlar. Bu eksiklik intrau-terin yaşamdan itibaren başlamışsa nörokognitif yetmezlik, IQ düşüklüğü ve cücelik buna ilave olur.

Tiroid glandı en büyük endokrin organdır. Kolay ulaşılabilir olması sebebiyle de en iyi tetkik edilebilen hormon salgı bezidir. Bu sebeple de hastalıklarını daha doğru ve erken teşhis etme olanağı diğer endokrin glanlardan daha ön plandadır. En uzun hastalıkları listesi, bu sebepledir ki tiroid glandındadır.

Endokrinoloji ve metabolizma hastalıklarının tarihinde, erken bilinme bağlamında, diabetes mellitus yanı sıra guvatrlar ilk sırada yer alırlar. Tarihsel anlamda, bazı kişilerin idrarına arılar ve sineklerin çok bol üşüşmesi diabete ilk dikkati çekmişken, bazı kişilerin boynunun önünde koskoca kitlenin dikkat çekmesi, guvatrın erken bilinmesinde sebepti. Nitekim batı Anadolu da bazı heykellerde guvatr gözlenmesi bunun kanıtıdır.

Prof.Dr.Taylan Kabalak
 

ISBN9789759326104
Basım Yılı2012
Basım Sayısı2.basım
Sayfa Sayısı1253 /2cilt
Kitap Dilitürkçe
Yazar(lar)Prof. Dr. Taylan KABALAK

Yorum Yaz

Tiroid El Kitabı 1-2 cilt

Tiroid El Kitabı 1-2 cilt

 Tiroid hormonu dokuların büyüme, differansi-yasyon ve metabolizmasında önemli olan bir salgıdır. Eksikliğinde metabolizma yavaşlar, enerji tüketimi azalır, ısı oluşumu azalır, doku büyüme ve hücresel maturasyon, doku ve organ yenilenmesi durur veya çok yavaşlar. Bu eksiklik i

Yorum Yaz