Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Tespit Süreci Daha büyük görüntüle

İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Tespit Süreci

9789752777071

Güneş Tıp Kitabevi

195,00 TL


KDV Hariç: 195,00 TL

Bu önemli kaynak kitap İş kazası geçiren veya meslek hastalığına tutulan sigortalılara ve bunların işverenlerine, yol haritası oluşturacak, iş kazası veya meslek hastalığı süreçlerinde tarafların nelerle karşılaşacakları yönünde bilgi sahibi olmalarını sağlayacaktır.

Meydana gelen iş kazası ve meslek hastalığı vakaları için yürütülen inceleme/soruşturma süreci hakkında bilgi verilmiş, örneklere de yer verilerek iş kazası ve meslek hastalığının anlaşılması sağlanmaya çalışılmıştır.

İş kazası ve meslek hastalıkları çalışma hayatında karşılaşılan risklerdir. Hem çalışan için hem de işverenler açısından önem taşıyan bu durumla ilgili ülkemizde gerekli yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bununla birlikte, işçi ve işverenleri ilgilendiren bu yasal düzenlemelerin uygulaması tam olarak bilinmemektedir. 

Alanında en güncel ve pratik yaklaşımlı bu eserin özellikleri:

• Kitabımızda iş kazası ve meslek hastalığının ülkemizde yapılmış olan yasal düzenlemeler açısından tanımı, hangi durumların iş kazası ve meslek hastalığı sayılacağı, kimlerin mevzuat gereği bu kapsamda olduğu belirtilmiştir
• İş kazası ve meslek hastalığı meydana geldikten sonra, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilen işlemlerin neler olduğundan bahsedilmiştir. 
• Yapılan yasal düzenlemelerle birlikte iş kazası ve meslek hastalığı ile ilgili taraflara bazı yükümlülükler getirilmiş olup, söz konusu yükümlülüklerin taraflarca yerine getirilmemesi halinde uygulanacak olan yaptırımların neler olacağı, hangi durumlarda idari para cezası uygulanacağına çalışmamızda yer verilmiştir.
• Gerçekleştirilen yasal düzenlemelerin taraflara yüklemiş olduğu sorumlulukların; ilgililerce yerine getirilip getirilmediği ile ilgili kamu tarafından gerçekleştirilen bir denetim süreci söz konusudur. Bu nedenle, meydana gelen iş kazası ve meslek hastalığı vakaları için yürütülen inceleme/soruşturma süreci hakkında bilgi verilmiş, örneklere de yer verilerek iş kazası ve meslek hastalığının anlaşılması sağlanmaya çalışılmıştır.

ISBN9789752777071
Basım Yılı2018
Sayfa Sayısı136
Yazar(lar)Yrd. Doç. Dr. Savaş Kanbur

Yorum Yaz

İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Tespit Süreci

İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Tespit Süreci

Yorum Yaz