Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Tiroit Hastalıklarının Multidisipliner Yaklaşım Daha büyük görüntüle

Tiroit Hastalıklarının Multidisipliner Yaklaşım

9786057578525

Ankara Nobel Tıp Kitabevi

350,00 TL


KDV Hariç: 350,00 TL

Vücudumuzun narin kelebeği olan tiroit bezi, salgıladığı hormonlar sayesinde bebeğin anne karnındaki gelişiminden, doğum sonrası metabolizma faaliyetlerinin düzenlenmesine kadar çok önemli bir rol oynar. Tiroit hastalıkları uzmanlık alanı ne olursa olsun tüm hekimlerin klinik pratikte sıkça karşılaştığı en büyük endokrin problemlerden birini oluşturmaktadır. Tiroit bezi ve hastalıkları ile ilgili çok sayıda ve fazlaca ayrıntılı kitaplar bulunmakla birlikte; özellikle birinci basamak aile hekimleri için güncel tedavi yaklaşımlarının bulunduğu bir kitap ihtiyacı her zaman mevcuttu. Bu kitabın amacı tiroit alanında uzman değerli öğretim üyelerinin görüşlerini ve pratik yaklaşımlarını, aile hekimlerine, asistan doktorlara ve alan dışı diğer uzman hekimlere sade, anlaşılır bir şekilde aktarabilmektir.

Tiroit hormonları tüm organ ve sistemler üzerinde etkilidir. Tiroit hastalıklarında esas olarak aşırı hormonal aktivite veya hormon üretim yetersizliği sonucu ortaya çıkan klinik semptomlar bulunur. Ayrıca bezde nodül varlığı ve tümöral gelişim görülebilir. Tiroit hastalıklarının uygun tedavisi için dikkatli bir öykü, fizik muayene ve iyi planlanmış bir laboratuvar incelemesi ile doğru tanı gereklidir ve hastanın yaşam kalitesinden ödün vermeden uygun ve doğru bir tedavi yaklaşımı belirlenmeli

ISBN9786057578525
Basım Yılı2020
Sayfa Sayısı320
Yazar(lar)Doç.Dr:Serdar Savaş Gül

Yorum Yaz

Tiroit Hastalıklarının Multidisipliner Yaklaşım

Tiroit Hastalıklarının Multidisipliner Yaklaşım

Yorum Yaz

Benzer Kitaplar