Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Anesteziyoloji ve Ağrı

 Yoğun Bakım Uygulamalarında Ultrasonografi + DVD Daha büyük görüntüle

Yoğun Bakım Uygulamalarında Ultrasonografi + DVD

9789752777651

Güneş Tıp Kitabevi

290,00 TL


KDV Hariç: 290,00 TL

Yoğun bakımda ultrasonografinin güvenli ve doğru kullanımı için en temel faktör eğitim ve uygulayıcı deneyimidir. Ne var ki, bu konuda hali hazırda kaynakların yetersizliği söz konusudur. Bu kitap, yoğun bakımlarda görev alan uygulayıcılara, yatak başı ultrasonunun temel ilkelerinden başlayarak, sonoanatomi ve klinik kullanım ile ilgili kanıtlara dayalı bilgileri sunmayı amaçlayan ilk Türkçe kaynak olma özelliğini taşımaktadır. 


Bölümlerde kritik hastalarda ultrasonografi ile tüm sistemlerin ve genel olarak sıvı durumunun ayrıntılı olarak değerlendirilmesinden, şok veya travma gibi klinik senaryoların yönetilmesinden ve girişimsel işlem uygulamalarından bahsedilmektedir.

Yatak başı ultrasonografisi son yıllarda günlük pratikte klinik uygulamaya hızla girmiş olup, kritik hastanın yönetimi için yatak başında kullanımına olan ilgi giderek artmaktadır.

Ultrasonografi teknolojisindeki ilerlemeler ve görüntü kalitesindeki artış yoğun bakım pratiğine yeni kazanımları beraberinde getirmiştir.   Yoğun bakım ortamında belirli klinik soruları yanıtlamak için yatak başında hızlı değerlendirmeye olanak sağlaması ve tekrarlanabilir olması ultrasonografinin belirgin avantajlarıdır.

*** Ultrasonografi girişimsel işlemlerin daha güvenli uygulanmasını sağlarken, günlük taramalar ile klinisyeni hastalara daha da yaklaştıran bir teknoloji ürünü halini almıştır. Yoğun bakım uzmanı, diğer disiplerden farklı olarak tüm organ sistemlerini global olarak değerlendirmesi gerekmektedir. Bu nedenle, ultrasonografiyi yaygın olarak kullanabilme yetisini geliştirmelidir. ***

İçindekiler;
1. Ultrasonografide Temel Bilgiler
2. Akciğer ve Diyafragma Ultrasonografisi
3. Yoğun Bakımda Ekokardiyografi
4. Sıvı Yanıtlılığının Değerlendirilmesinde Ultrasonografi
5. Abdominal Ultrasonografi
6. Transkranial Doppler Ultrasonografi ve Beyin Ölümü
7. Optik Sinir Kılıfı Çapı ve İntrakranial Basınç Monitorizasyonu
8. Ultrasonografi Rehberliğinde Vasküler Kanülasyon
9. Göğüs Tüpleri ve Torasentez
10. Parasentez

ISBN9789752777651
Basım Yılı2019
Sayfa Sayısı144
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Alper Kılıçaslan, Funda Gök, Beliz Bilgili, İsmail Cinel

Yorum Yaz

Yoğun Bakım Uygulamalarında Ultrasonografi + DVD

Yoğun Bakım Uygulamalarında Ultrasonografi + DVD

Yorum Yaz