Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Tıbbın Gündelik Yaşamında Etik Daha büyük görüntüle

Tıbbın Gündelik Yaşamında Etik

9786053353799

Nobel Tıp Kitabevi

Tükendi

168,00 TL


KDV Hariç: 168,00 TL

Bu kitapta toplanan Almanya Lübeck Tıp Üniversitesi klinik şefleri tarafından yazılan tıp etiği ile ilgili bildiriler, tıpta tedavi, araştırma ve eğitim alanlarını ele almaktadır. Tıp etiğinin tarihsel ve sistematik boyutu irdelenirken, hukukla ilişkisi konu alınmış, felsefe ve teolojiyle bağları tanımlanmaya çalışılmıştır. Tıbbın çeşitli disiplinlerine özgü etik sorunlar, özellik gösteren durumlar ile birlikte yansıtılmıştır. Değerlendirmelerde hasta insanın ve çevresinin bakış açısı yeralmaktadır. Bu detaycı ve uygulamaya dayalı yaklaşım kitaba özel bir karakter kazandırmaktadır. 
Tıbba ait gerçek resmedilirken, hastanın iyiliği ve arzuları, hasta ve hekimin birarada yaşadıkları toplumun beklentileri gözönünde bulundurularak, bu gerçeği insancıllıkla besleyecek öneriler getirilmektedir.

ISBN9786053353799
Basım Yılı2018
Sayfa Sayısı400
Yazar(lar)Engelhardt
Çeviri EditörüProf. Dr. Arın Namal

Yorum Yaz

Tıbbın Gündelik Yaşamında Etik

Tıbbın Gündelik Yaşamında Etik

Yorum Yaz