Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Adli Psikolojiye Giriş Daha büyük görüntüle

Adli Psikolojiye Giriş

9789750274862

Seçkin Yayıncılık

164,00 TL

131,20 TL

-20%


KDV Hariç: 131,20 TL

Adli psikoloji son yıllarda çok önem kazanmaya başlayan bir bilim dalıdır. Özellikle travma ve şiddet konularında hem mağdurun hem de saldırganın çalışılması, yasal süreçlerdeki problemler, hukuki zorunluluklar, kriminoloji, uzman tanıklığı gibi psiko-yasal alanlarda kanıt toplanmasını ve araştırmalar yapılmasını kapsayan konularda çalışmalar yapılmaktadır. 

Ayrıca adli psikoloji, suçluların sorgulanması, uzman tanıklığı ve suçlu profilinin çıkarılması konularında önemli çalışmaların yapıldığı bir bilim dalıdır. 

Son yirmi yıldır hızla gelişmekte olan adli psikoloji oldukça geniş ve kapsamlı bir alan haline gelmiştir. 

Ülkemizde öncelikli olarak Adalet Bakanlığı'na bağlı farklı kurum ve kuruluşlarda adli psikolojik değerlendirme açısından adli psikologlara büyük gereksinim duyulmaktadır. Özellikle mahkemelerde, ceza evlerinde ve adli tıp kurumunda adli psikoloğa gereksinim olduğu görülmektedir. 

Gelişmiş ülkelerde adli psikolojinin çalışma alanları ise çok daha çeşitlilik göstermektedir. En büyük farklılıklardan birisinin adli psikolojik hizmetlerin sadece kamu kurum ve kuruluşlarında değil aynı zamanda özel sektör hizmeti olarak da sunulmasıdır.

Konu Başlıkları
n1.jpgAdli Psikoloji
n1.jpgŞiddet
n1.jpgKadına Yönelik Şiddet
n1.jpgCinsel Şiddet
n1.jpgDuygusal İstismar
n1.jpgİhmal
n1.jpgÇocuk İstismarı
n1.jpgTanımlar
n1.jpgPedofili
n1.jpgÇocuklarla Uzman Olarak Görüşme
n1.jpgAkranlar Arası Çatışma
n1.jpgSiber Şiddet
n1.jpgMobbing
n1.jpgSuçlular
n1.jpgViktimoloji
n1.jpgCinayet
n1.jpgProfil Analizi
n1.jpgİntihar
ISBN9789750246388
Basım Yılı2022
Basım Sayısı4
Sayfa Sayısı376
Yazar(lar)Prof. Dr. Mehmet Oğuz Polat

Yorum Yaz

Adli Psikolojiye Giriş

Adli Psikolojiye Giriş

Yorum Yaz