Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Anatomi

İnsan Anatomisi Atlası Tillmann

9786059528597

İstanbul Tıp Kitabevleri

1 080,00 TL


KDV Hariç: 1 080,00 TL

Çeviri Editörü Önsözü

Elinizdeki eser sayın Tillmann’ın deyimiyle, geleneksel anatomi atlası değildir. Bana göre de bir anatomi atlası-ders kitabı kombinasyonudur; gerek kadavra salonunda, gerekse klinikte etkili bir görsel öğrenme kaynağıdır. Almanya’da “Approbationsordnung” (kanun hükmünde tıp müfredatı) ile ilgili yeni düzenlemeler ve ülkemizde devam eden “çekirdek müfredat (core curriculum)” çalışmaları gibi tüm dünyada geleneksel anatomi öğrenme ve öğretme tarzları gözden geçirip yeniden düzenlenmektedir. Sayın Tillmann, kıdemli bir anatomi hocası olmakla birlikte, öngörülü yaklaşımı ile bu eserde anatomi temeline dayanan klinik ve klasik bilgileri didaktik bir şekilde entergre ederek, tıp eğitimindeki yeni beklentilere uyum sağlamıştır.

Atlas’da yer alan klinik anatomik görseller ve bilgiler, hekimlik mesleğindeki klinik uygulamalar ile bağlantı kurularak aktarılmıştır. Ayrıca kadavra başında konu kitabi gereksinimini azaltarak öğrenmeyi kolaylaştırmaktadır.

Sayın Tillmann’ın yer yer anatomik nomenklatüre eleştirel yaklaşımı çevirinin en zor kısmını oluşturmakla beraber orjinaline sadık kalınmıştır. Bu vesile ile, çevirilere katkı veren sayın meslekdaşlarım Okan Bilge, Zafer Arı, Mehmet Turgut, Mehmet Demir, Atila Yoldaş, Hakan Ay, Suzan Şirintürk, Fuat Unat ve öğrencim Arif Emre Görgülü’ye emek- leri ve oluşturdukları takım ruhu için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bu eseri yurdumuza kazandıran İstanbul Tıp Kitabevleri Müdürü sayın İsmail Şahin’e, eserin baskıya hazırlanması sırasında büyük bir gayret ve titizlikle çalışan sayın Mesut Aslan ve Tuğçe Albayrak’a çok teşekkür ederim.

Tillmann Anatomi Atlası’nın tıp, diş hekimliği ve sağlık bilimleri öğrencilerimize, cerrahi dallarda uzmanlık eğitimi alan hekimlerimize ve anatomi camiasına yararlı olmasını dilerim.

Ocak 2018 Canan Yurttaş

ISBN9786059528597
Basım Yılı2018
Sayfa Sayısı724
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Tillmann
Çeviri EditörüCanan Yurttaş

Yorum Yaz

İnsan Anatomisi Atlası Tillmann

İnsan Anatomisi Atlası Tillmann

anatomi atlası

Yorum Yaz