Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Yeniden Doğmak: Böbrek Nakli Olan Hastaların Psikososyal Süreçleri Daha büyük görüntüle

Yeniden Doğmak: Böbrek Nakli Olan Hastaların Psikososyal Süreçleri

9786053203599

Nobel Akademik Yayıncılık

126,00 TL

108,00 TL


KDV Hariç: 108,00 TL

Organ nakli; bugüne kadar daha çok sağlık çalışanlarının dile getirdiği, en çok da organ bağışını teşvik eden kampanyalarla ve kamu spotlarıyla gündeme taşınan bir olgudur. Oysaki organ nakli sürecinde madalyonun diğer yüzünde yaşanan derin psikososyal dinamikler söz konusudur.
Görüşme yaptığımız hastaların deyimleriyle bu süreç; “can derdine düşmek”, “kaderin sillesini yemek”, “eli boş dönmek”, “buruk sevinç yaşamak”, “iki arada bir derede kalmak”, “hayal kırıklığı yaşamak”, “minnet duygusu”, “imtihan”, “yeniden doğmak” gibi çeşitli anlamlara gelmektedir.
Bu araştırmada belki birçok boyutuyla organ naklinin tüm türlerine işaret eden ancak özelde böbrek nakliyle sınırlandırılan birçok deneyimden elde edilen verilerle bu süreçte yaşananları kavramsallaştırmaya çalıştık. Bizimle, “Yeter ki bunları okuyanlar, bu süreci yaşayan hastaları daha iyi anlasın!” diyerek en mahrem duygularını gözyaşlarıyla paylaşan; uzun süre önce başarılı nakil operasyonu geçirmiş olmalarına rağmen nakil sürecini hâlâ açık bir yara tazeliğinde -dün yaşanmış gibi- hisseden; evini, yüreğini, anılarını bizlere açan; feleğin çemberinden geçmiş hastalara şükranlarımızla...

ISBN9786053203599
Basım YılıŞubat, 2016
Basım Sayısı1. Baskı
Sayfa Sayısı156
Yazar(lar)Halil Ekşi , Osman Hatun , Fazilet Yavuz Birben , Gülay Kalkan Yeni , Tuğba Türk , Şeyma Tozlu Güldal , Enver Ulaş

Yorum Yaz

Yeniden Doğmak: Böbrek Nakli Olan Hastaların Psikososyal Süreçleri

Yeniden Doğmak: Böbrek Nakli Olan Hastaların Psikososyal Süreçleri

Yorum Yaz

Benzer Kitaplar