Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Kriminoloji Daha büyük görüntüle

Kriminoloji

9789750270451

Seçkin Yayıncılık

350,00 TL


KDV Hariç: 350,00 TL

Tüm sosyal yapılarda her bilim dalı, insanların neden suç işlediklerini araştırarak çeşitli disiplinler açısından suç işlemeye yol açan faktörleri araştırıp, suç işleyen insanların nasıl rehabilite edilecekleri hususunda fikirler üretirler. Ulaşılan ortak nokta ise, suçun çok faktörlü ve nedenli oluşu ve suç işleyen kişileri toplumdan uzaklaştırmanın yani cezaevlerine kapatmanın yeterli olmadığıdır. 

 

Bu durum, kitabın her baskısında, ülkemizdeki ve dünyadaki güncel gelişmeler takip edilerek, "Sapma, Suç ve Kriminoloji Kavramları", "Suçlu Davranışın Açıklanması, Suçlu Davranışın Ölçülmesi", "Suç Teşkil Eden Şiddet İçeren ve Suça Teşvik Eden Bazı Davranışlar: Mobbing ve Bullying", "Türkiye'de ve Diğer Ülkelerde Bazı Suç Türleri ve Dağılımları", "Türkiye'de ve Diğer Ülkelerde Bazı Faktörlerin Suç ile İlişkisi", "Türkiye'de Suçluluğun Bazı Değişkenler Açısından İstatistiksel Değerlendirmesi", "Suça Maruz Kalma", "Polis Teşkilatı" gibi konuları altında incelenmiştir. 

 

Kitabın 10.baskısında ise, mevcut konulara ek olarak, geleceğin sorunu olacağı iddia edilen yazılım suçları bir başka ifadeyle "Siber Suçlar" da detaylı olarak incelenmiştir.

ISBN9789750270451
Basım Yılı2021
Basım Sayısı11
Sayfa Sayısı624
Yazar(lar)Tülin Günşen İçli

Yorum Yaz

Kriminoloji

Kriminoloji

Yorum Yaz