Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Hemşirelikte Tıbbi Uygulama Hataları ve Hukuki Sonuçları Daha büyük görüntüle

Hemşirelikte Tıbbi Uygulama Hataları ve Hukuki Sonuçları

9789750235979

Seçkin Yayıncılık

Hukukun varlık nedeni kişilerdir ve hukuk düzeninde en önemli hak kişilik hakkıdır. Hemşirelik mesleği her ne kadar sağlık alanı içerisinde yer almış olsa da hukukla da iç-içedir. Hemşirenin tıbbi girişim sırasında tıp, etik ve hukuka uygun olarak ve doğru hareket etmesi görevleri arasındadır. Hemşirelik uygulamalarından kaynaklanan kişilik hakkı ihlallerini ifade eden tıbbi uygulama hataları hemşirenin kusuru oranında sorumluluğunu doğurmaktadır.

Bu kitapta hemşirelerin görev tanımları, tıbbi uygulamalardaki rolü ve sorumluluğu, tıbbi müdahalenin hukuka uygunluk şartları, hemşirelerin tıbbi uygulama hataları ve nedenleri dünyada tıbbi uygulama hataları, tıbbi uygulama hatalarının bilirkişilik değerlendirilmesi ve hemşirelerin tıbbi uygulama hatalarının ülkemizdeki hukuksal boyutu ve kişisel kusur, hizmet kusuru ve görev kusuru ayrımı irdelenmiştir. Hemşirelerin tıbbi uygulama hataları vücut bütünlüğü ihlali niteliğinde olduğundan ayrı başlıklar altında ceza hukuku, tazminat hukuku ve idare hukuku acısından Yargıtay ve Danıştay örnek kararlarıyla ele alınmıştır.

Konu Başlıkları
n1.jpgHemşirelik ve Tıbbi Uygulamalar
n1.jpgHemşirelikte Tıbbi Uygulama Hataları
n1.jpgTıbbi Uygulama Hataları Nedeniyle Hemşirenin Sorumluluğu
ISBN9789750235979
Basım YılıOcak 2016
Basım Sayısı1
Sayfa Sayısı240
Kitap DiliTürkçe
Yazar(lar)Perihan Çetinkaya

Yorum Yaz

Hemşirelikte Tıbbi Uygulama Hataları ve Hukuki Sonuçları

Hemşirelikte Tıbbi Uygulama Hataları ve Hukuki Sonuçları

Yorum Yaz