Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Radyoloji

Radyasyon sağlık riskleri ve tanısal incelemelerde korunma Daha büyük görüntüle

Radyasyon sağlık riskleri ve tanısal incelemelerde korunma

9786059615068

Dünya Tıp Kitabevi

350,00 TL


KDV Hariç: 350,00 TL

Radyasyon sağlık riskleri ve tanısal incelemelerde korunma

Medikal Fiziğin Türkiye’de uluslararası standartlarda bir bilim dalı olarak yerleşmesinde çok değerli katkıları bulunan Sayın Prof Dr. Doğan Bor’un yılların birikimi ile hazırlamış olduğu bu değerli kitabının, radyasyonun insan sağlığı üzerinde etkilerinin, bilimsel veriler ışında daha doğru anlaşılmasında etkili olacağına inanıyorum. Ne yazık ki,  iyonize edebilen radyasyonun insan sağlığına etkileri konusunda bilimsel gerçekler ile toplumdaki algılanması hiçbir şekilde uyuşmamaktadır.  Günümüzde, tüm dünyada yaygın olan, rasyonel olmayan bir radyasyon korkusu hâkimdir.  Bilimsel veriler,  radyasyonun etkin bir kanserojen olmadığını gösterse de radyasyonun çok düşük dozlardaki, çok düşük olan riskinin bile hesabedilebilir olması bu yanılgıyı beslemektedir. Radyasyon korkusunun tarihsel olduğu gibi, (Hiroshima / Nagasaki bombalarının  vahşeti) soğuk savaşın neden olduğu politik, ekonomik nedenleri de vardır. Bütün bunların dışında korkunun aşılamamasının önemli bir nedeni de radyasyonun fiziğinde kullanılan radyasyon  kavram ve   birimlerinin günlük hayatımızda kullandığımız, metre, saniye ve kilogram gibi kolaylıkla algılayamadığımızdan kaynaklanmaktadır.  Bu değerli çalışmanın yukarda konu edilen sorunların açıklığa kavuşmasında çok faydalı olacağına inanıyorum. 

Prof. Dr. Yeter Göksu

Doğan Bor hocanın hazırlamış olduğu bu kitap, uzun süre güncelliğini koruyacak radyasyon kavramları, sağlık riskleri ve korunma üzerine özenli bir çalışmanın ürünüdür. Kitaptan Radyoloji ve Nükleer Tıp mensupları ile birlikte radyasyonla ilgilenen ve eğitim alan fizikçi, fizik mühendisi ve biyomedikal mühendislerin yararlanacağı kanısındayım. Ötesi, meslek dışı meraklılar için de kolayca okunacak bir kaynak niteliğindedir.

Prof. Dr. Serdar Akyar

Medikal tanı ve tedavi, enerji ve iletişim gibi amaçlarla ¸çağdaş yaşamda kullanımları giderek artan radyoaktif ve elektromanyetik radyasyonların biyolojik etkileri konusunda uluslararası toplumsal duyarlılık da doğal olarak artmaktadır. Bu duyarlılığın güvenli ölçümler, uzun süreli titiz gözlem ve analizlerle saptanan bilimsel gerçekler üzerinde temellenmesi gerekmektedir. Radyasyon fiziği ve biyolojisi, radyoloji ve nükleer tıp konularında herkesin rahatlıkla yaralanabileceği bu kitap; bu konularda uzun yıllar araştırmalar yapmış, gerekli ölçeklerin ve kriterlerin oluşturulmasında öncülük yapmış ve yurdumuzda bu konuların eğitiminde aktif olarak yer almış değerli bir araştırmacı tarafından kaleme alınmıştır.

Prof. Dr. Abdullah Verçin 

Türkiye gibi özellikle sağlık alanında radyasyon   teknolojilerindeki gelişmelerin yakından takip edildiği, onbinlerce radyasyon çalışanının görev yaptığı bir ülkede, bu konudaki en yeni bilgilerin toparlandığı türkçe bir doküman büyük  ihtiyaçtı. Prof.Dr.Doğan Bor un, bu alanda  yılların deneyimi ve birikimini bir bilim insanı sorumluluğu ile paylaşıma açmasından büyük memnuniyet duydum.  Üniversitelerin Medikal Fizik ve Radyasyondan Korunma yüksek lisans programları kadar hekim ve teknikerlerin eğitimlerinde de önemli bir boşluğu gidereceği inancındayım. Ana dilimizde paylaşılan bilgilerin kitapta kalmayıp, yaşam bulmasını diliyorum.

A. Gönül Buyan
Fizik Yüksek Mühendisi

ISBN9786059615068
Basım Yılı2017
Sayfa Sayısı280
Yazar(lar)Prof. Dr. Doğan Bor

Yorum Yaz

Radyasyon sağlık riskleri ve tanısal incelemelerde korunma

Radyasyon sağlık riskleri ve tanısal incelemelerde korunma

Radyasyon sağlık riskleri ve tanısal incelemelerde korunma

Yorum Yaz