Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Optisyenlik

Temel Optisyenlik Daha büyük görüntüle

Temel Optisyenlik

9789752776388

Güneş Tıp Kitabevi

349,00 TL


KDV Hariç: 349,00 TL

TEMEL OPTİSYENLİK : Optisyenlik için On Temel Adım
Bu kitap optisyenlik meslek eğitimi ile ilgili giriş niteliğinde bilimsel ve müfredata uygun olarak hazırlanmıştır.
Optisyenlik mesleğini temel özellikleri ve süreçleri ile optisyenlik mesleği saha uygulamalarına rehberlik edecek mükemmel kaynak.

Optisyenlik mesleğinin tüm aşamalarına ilişkin kolay anlaşılabilecek tanımlar, ilkeler, öneriler ve örnekler sunulmuştur. 
Bu kitap optisyen adayları ve optisyenler için hazırlanmıştır 
 Optisyenlik mesleği ile ilgili öğrencilerin kullandığı çeşitli kaynaklarla ilgili en çok şikayet edilen konu, bu kaynakları okumadaki ve anlamadaki güçlüktür. Gerek kullanılan kavramların Türkçe karşılıklarının, gerekse optisyenlik mesleki standart ve yöntemlerin belirgin olmayışı bu tür bir güçlüğü beraberinde getirmektedir. Kitabın bölümleri editörler tarafından bu durum göz önünde bulundurularak incelenmiş ve bölümler arasında uyum oluşturulmuştur..

  • Alanında deneyimli ve uzman yazar kadrosu
  • Optisyenlik saha çalışmalarına uygun içerik 
  • Sade ve kolay anlaşılır konu anlatımı
  • Kitabın düzeyi, hem optisyenlik bölümlerinde okuyan öğrencilere hem de optisyenlik saha çalışmalarına uygun olarak yazılmıştır.

İÇERİK:
1. Adım NASIL GÖRÜRÜZ?
2. Adım MERCEK PARAMETRELERİ
3. Adım ÇERÇEVE SEÇİMİ
4. Adım GÖZLÜK YAPILANDIRMASI
5. Adım MERCEK SEÇENEKLERİ
6. Adım GÖRÜŞ KALİTESİNİ ARTIRAN OPTİK UYGULAMALAR
7. Adım KONTAKT LENSLER
8. Adım OPTİSYENİ İLGİLENDİREN GÖZ HASTALIKLARI
9. Adım OPTİSYENLİK MESLEĞİNDE ETKİLİ İLETİŞİM
10. Adım OPTİK MAĞAZA UYGULAMALARI

AÇIKLAMALI İÇERİK:
1. Bölüm: Kitabın ilk bölümünde göz ve görme sistemleri işlenmiştir. Bu bölümde göz anatomisi, göz fizyolojisi, kırma kusurları ve gözlük reçetesi yorumlanmasına yer verilmiştir. Görme olayının en temel fonksiyonu olan göz ve görme kusurları bu bölümde okuyucunun anlayabileceği biçimde basit ve anlaşılır olarak sunulmuş ve görsellerle desteklenmiştir. 
2. Bölüm: İkinci bölümde gözlük yapılandırmasının en önemli aşamalarından biri olan ölçümlemeye yer verilmiştir. Bu kapsamda ölçümleme mercek, çerçeve ve yüze uygulanan ölçümler olarak üç başlıkta ele alınmıştır. Bu ölçümler okuyucunun ölçme araçları kullanılarak tek başına uygulama yapmasına olanak verecek görsellerle desteklenerek açıklanmıştır.  
3. Bölüm: Üçüncü bölümde çerçeve seçimine yer verilmiştir. Bu bölümde gözlük çerçevesinin hammaddeleri ve bölümleri açıklandıktan sonra çerçevenin yüze uygunluğunun ayarlanması detaylı olarak açıklanmıştır. 
4. Bölüm: Dördüncü bölümde gözlük yapılandırma sürecine yer verilmiştir. Bu bölümde gözlük yapılandırması merceğin odak sayısına, çerçeve çeşitlerine ve kullanılan mercek kesme makinesine göre ayrı ayrı ele alınmış, gözlük yapılandırması sırasında dikkat edilmesi gereken noktalarla birlikte açıklanmıştır. 
5. Bölüm: Beşinci bölümde gözlük merceği türleri ele alınmıştır. Mineral ve plastik mercekler detaylı olarak anlatılmış ve gözlük merceği hammadde seçiminde önemli değişkenler olan, kırma indisi, 
6. Bölüm: Altıncı bölümde ise görüş kalitesini artıran optik uygulamalara yer verilmiştir. Bu bölümde merceklere daha kaliteli görüş sağlaması için yapılan kaplamalar açıklanmıştır. Gözlük merceğinde çizilme direncini artıran, UV koruma, yansıma önleyici kaplamalar, kutuplanma, renk değiştirme ve mercek boyama uygulamaları açıklanmıştır.   
7. Bölüm: Kitabın yedinci bölümünde gözlük dışında kırma kusurlarının giderilmesine kullanılan kontak lensler incelenmiştir. Bu bölümde kontak lens terminolojisi, kontak lens kullanım avantaj ve dezavantajları, sert ve yumuşak kontak lensler ile kontak lensin sağlıklı kullanımı ile kontak lens reçetesi ele alınmıştır.  
8. Bölüm: Sekizinci bölümde optisyenlerin çalışma hayatında karşılaşacakları göz hastalıklarına yer verilmiştir. Bu kapsamda katarakt, makula dejenerasyonları, diyabetik göz hastalıkları, glokom, ışık çakmaları, anizometropi, az görme ve az görenlere yardımcı cihazlar, teknolojiyle gelişen göz hastalıkları detaylı olarak açıklanmış görsellerle desteklenmiştir. 
9. Bölüm: Dokuzuncu bölümde optisyenlik mesleğinde etkili iletişime yer verilmiştir. Gözlük kullanıcısını karşılama ve tanıma, dinleme ve ihtiyaç anlama, bilgilendirme ve doğru sunum, sunumu tamamlama, ürün takibi ve teslimi, ürün sonrası hizmet aşamaları açıklanmıştır. Bu aşamalar optisyenlik müesseselerinde sık karşılaşılan durumlarla ilgili örnek diyaloglarla desteklenmiştir.
10. Bölüm: Onuncu ve son bölümde bir sağlık kuruluşu olarak optisyenlik müessese yönetimine yer verilmiştir. Bu bölümde işletme yönü ile optisyenlik müessesesi, işletme çeşitleri, bir optisyenlik müessesesi açma süreçleri, ürün temini, optisyenlik müesseselerinde takım çalışmasının önemi, satış bölümü için tavsiyeler, hasta şikayetlerinin giderilmesi, uygun ürün satışı ve gözlük satışında etik davranışlar, hasta takibi ve rekabet konularına yer verilmiştir. 

ISBN9789752776388
Basım Yılı2016
Sayfa Sayısı210
Editör(ler)Dr. Erdoğan ÖZDEMİR, Dr. Onur YARAR

Yorum Yaz

Temel Optisyenlik

Temel Optisyenlik

Yorum Yaz