Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Türkçe Tıp Kitapları

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyonda Yeni Ufuklar Fibromiyalji Daha büyük görüntüle

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyonda Yeni Ufuklar Fibromiyalji

9789752773752

Güneş Tıp Kitabevi

Tükendi

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyonda Yeni Ufuklar Fibromiyalji

Prof. Dr. Hatice UĞURLU

Tüm tedavi uygulamalarına rağmen bazen memnuniyet verici bir klinik yanıt sağlamak zordur; ancak, tek başına monoterapiye göre kombinasyon tedavisinin daha etkili olduğu kanıtlanmıştır. Psikolojik ve davranışsal tedavi, agressif depresyon tedavisini, bilişsel davranış tedavisini, etkin davranış tedavisini, relaksasyon eğitimini, uyku hijyenini, başetme becerilerini ve zihinsel konsantrasyon artırma stratejilerini kapsar. Fibromiyaljide egzersizlerin ağrıda ve genel kendini iyi-hissetme durumunda hem subjektif hem de objektif iyileşme sağladığı gösterilmiştir. Kondisyonsuzluk ağrıya büyük katkı yapan bir faktördür. Aerobikler, akuaterapi veya stasyoner bisikletlerle dereceli aerobik aktivite, daha sıkı dayanıklılık ve kuvvet eğitimine geçişi sağlayabilir. Isı ve masaj, fibromiyalji dahil kronik ağrının birçok şeklinde semptomatik iyileşme sağlar. Tetik nokta injeksiyonları, akupunktur, TENS, şiropraktik manipülasyonlar ve miyofasiyal gevşeme yöntemlerinin yararları brlirlenmiştir. 
Bu kitapta fibromiyalji konusunda klasik bilgilerin yanı sıra, değişen kavramlar ve güncel yaklaşımlar, yeni tedavi stratejileri tartışılmıştır. Kitaba büyük katkı sunan tüm değerli meslekdaşlarımıza teşekkür ederken; kitabın fibromiyalji konusundaki bilgileri açısından okuyucularımıza yararlı olmasını diliyoruz. Saygılarımızla.

ISBN9789752773752
Basım Yılı2012
Sayfa Sayısı116
Kitap DiliTürkçe
Editör(ler)Prof. Dr. Hatice UĞURLU

Yorum Yaz

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyonda Yeni Ufuklar Fibromiyalji

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyonda Yeni Ufuklar Fibromiyalji

Yorum Yaz